Турски деца, останали без дом след мощното земетресение, което удари

...
Турски деца, останали без дом след мощното земетресение, което удари
Коментари Харесай

Деца в Турция си играят на земетресение в опит да се справят с травмата

Турски деца, останали без дом след мощното земетресение, което удари Турция и Сирия предходната седмица, се пробват да се оправят със случилото се, като строят блокове и си играят на " земетресение ", споделя учителка, представена от " Ройтерс ".

" Те приказват за земетресението. Строят блокове и споделят... " Така добре ли е за трусове? " и " Стабилно ли е? ", споделя Бусра Чивелек, която се грижи за 22 деца в спонтанна класна стая на ферибот, трансфорат в клиника и заслон на пристанището в Искендерун.

Те също така си играят с пожарни коли и споделят: " Трябва бързо да отидем в (зоната на) земетресението ", добавя Чивелек.
Общият брой на жертвите в Турция и Сирия в петък, а милиони се нуждаят от филантропична помощ, откакто останаха без дом и обикновени улеснения. " През първите няколко дни, когато корабът се разлюлееше, децата ставаха тревожни. Мислеха, че е земетресение ", споделя Чивелек.

Психиатърът Хасибе Ебру, която работи на ферибота, отбелязва, че хората са плачели доста и им е било мъчно да спят.

" Казвам (на оживелите при земетресението), че това, което са претърпели, е обикновено и тези признаци последователно ще отшумят в безвредна среда ", добавя тя.

" Това в действителност ги успокоява. Те се усещат облекчени, когато схванат, че не полудяват, а в действителност са душевен здрави и че това е нещо, което всеки естествен човек би изпитал. Наблюдаваме ги по през целия ден. "

Дългосрочните резултати върху психологичното здраве могат да бъдат разбрани единствено с времето, защото хората минават през контузията по разнообразни способи, споделя Ебру.

Някои бяха извадени от руините след часове на мраз и мрачевина, след което схванаха, че членове на фамилията им са починали или са изчезнали, а оживените квартали, където са живели, са превърнати в купчина опустошен бетон.

Лекарите споделят, че лекуват все по-голям брой пациенти, страдащи от посттравматично стресово разстройство и паник офанзиви след земетресението.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР