Турската падна значително спрямо долара на 27 декември на фона

...
Турската падна значително спрямо долара на 27 декември на фона
Коментари Харесай

Турската лира пак тръгна надолу след скока миналата седмица

Турската падна доста по отношение на $ на 27 декември на фона на продължаващата угриженост на вложителите по отношение на паричната политика на Турция. валута предходната седмица набъбна с повече от 50% след солидна намеса от милиарди долари от страната.

Турската валута отслабна до едвам 11,6 по отношение на $ на 27 декември, което е съвсем 8 на 100 от предни дни, заяви Ройтерс, представени от " Марица ".

Курсът от предходната седмица върна валута до равнищата от средата на ноември. На 20 декември тя падна до най-ниското равнище от 18,4 за $ след едномесечен спад заради опасения от спираловидна инфлация, провокирана от поредност от понижения на лихвените проценти, подкрепяни от президента Ердоган.
свързани новини15034на 27.12.2021
Централната банка понижи лихвите си от 19 до 14 % от септември насам, макар инфлацията, която се увеличи до над 21%. При сегашните равнища валутата към момента е с 35% по-слаба спрямо края на предходната година.

Ердоган разкри късно вечерта на 20 декември скица, според която Министерството на финансите и централната банка ще възстановят загубите от конвертирани депозити в лири от задгранични валути, което провокира най-голямото повишаване на лирата в тогава.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР