Турската отбранителна фирма Байкар, която разтърси глобалния пазар за въоръжени

...
Турската отбранителна фирма Байкар, която разтърси глобалния пазар за въоръжени
Коментари Харесай

Турция ще произведе два пъти повече бойни дронове, предизвик...

Турската отбранителна компания Байкар, която раздруса световния пазар за въоръжени дронове, възнамерява да удвои индустриалния си потенциал.

 Анадолска организация

Компанията ще създаде повече безпилотни летателни апарати (БЛА) през идната година, в сравнение с през всички предходни години, в това число 500 от нейните присъщи дронове TБ2. Това съобщи основният изпълнителен шеф Халюк Байрактар ​​пред държавната Анадолска организация в изявление.

 

Турция се стреми да разшири своята оръжейна промишленост, с цел да провокира Израел като най-големия продавач на оръжия в района. Производството на безпилотни самолети в миналото е бил монопол на отбранителните реализатори в средиземноморския комшия на Турция и Съединените щати. Безпилотните самолети на Байкар завоюваха популярност на международните пазари посредством триумфа си в спорове в страни като Украйна, Сирия и Азербайджан.

 Акънджъ (АА)

Компанията от основаването си до през днешния ден е произвела повече от 400 дрона Байрактар TБ2 и 20 Байрактар Акънджъ. Турция има годишен потенциал за произвеждане на 200 Байрактар TБ2, само че през идната година ще усили производството до 500 TБ2 и 40 дрона Акънджъ, с вънеждането на нови индустриални цехове, сподели Байрактар на софтуерното събитие Технофест в североизточния град Самсун.

 

Сега компанията изнася дронове допълнително от 24 страни. Продажбите в чужбина съставляват 98% от приходите, съобщи той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР