Турската компания Ictas Insaat Sanayi ще строи 8-километров околовръстен път

...
Турската компания Ictas Insaat Sanayi ще строи 8-километров околовръстен път
Коментари Харесай

Проект за €80 милиона: турска компания ще строи път от ново поколение в Букурещ

Турската компания Ictas Insaat Sanayi ще строи 8-километров околовръстен път в румънската столица Букурещ, оповестява News.ro, цитирайки изказване на Министерството на превоза в страната.

Пътят ще бъде построен в северната част на Букурещ, като изпълнителната цена на плана е 414 милиона леи (над 80 милиона евро) без Данък добавена стойност. Срокът на контракта е 30 месеца, от които 12 са планувани за интервал на планиране, а 18 за осъществяване на строителните работи. Гаранционният период е 10 години.
 Букурещ изпревари по тапи Ню Йорк и Москва
Столицата на наша съседка изпревари по тапи Ню Йорк и Москва

Шофьорите там губят по 134 часа годишно в трафика

Изпълнителят на плана ще създаде 7 надлеза, два от които са с дължина надлежно 318,30 м и 466,50 м. Това ще направи пътя един от най-модерните в Европа, отговяращ на допустимо най-високите стандарти.

Тази година столицата на Румъния изпревари едни от най-големите мегаполиси в Съединени американски щати, Азия и Европа, когато става дума за тапи. Според изчисленията, водачите в румънската столица губят по 134 часа годишно в трафик, като междинната скорост на придвижване е 24 км/ч. Според упованията, новият околовръстен път би трябвало да облекчи натовареността на придвижването.

По-рано тази година друга турска компания - Temsa, завоюва социална поръчка в северната ни съседка и достави на Румъния електрически рейсове. Дължината на транспортните средства е 12 метра, като рейсовете разполагат с 35 седящи места и могат да поберат до 85 пасажери.
 Най-скъпият мост на Румъния и третият най-дълъг в Европа ще бъде подготвен през 2022-а
Най-скъпият мост на Румъния и третият най-дълъг в Европа ще бъде подготвен през 2022-а

Строителните работи са приключени на 55% и оборудването би трябвало да проработи до края на идната година

Мапините са снабдени и с функционалност за бързо зареждане на батерията, като пробегът с едно зареждане доближава 230 километра. При 9-минутно зареждане транспортното средство може да измине до 90 километра в градска среда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР