Турската армия предприе голямо настъпление срещу кюрдските въоръжени отряди в

...
Турската армия предприе голямо настъпление срещу кюрдските въоръжени отряди в
Коментари Харесай

Тръмп поиска от Ердоган да ограничи турската атака в Сирия

Турската войска предприе огромно нахлуване против кюрдските въоръжени отряди в Сирия, които са в съюз със Съединени американски щати.

В телефонен диалог президентът прикани Турция да ограничи военните интервенции и да заобикаля всевъзможни дейности, които може да провокират конфликт сред американските и турските войски, заяви Белият дом, представен от Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

"Президентът Тръмп изрази безпокойствие, че има заплаха растящото принуждение в Африн да нанесе удар на общите ни цели в Сирия ", гласи декларация на Белия дом. "Той настоя Турция да понижи и ограничи военните си дейности и да заобикаля цивилни жертви ".

Освен това Тръмп е изразил терзания за повишаване на насилието и е декларирал пред Ердоган, че това слага под заплаха общите цели на Съединени американски щати и Турция в Сирия, оповестява Белият дом, представен от Асошиейтед прес. Американският президент е изразил и терзания за "вредна и подправена изразителност, употребена от Турция ".

Турският президент Ердоган сподели на Доналд Тръмп, че Съединените щати би трябвало да спрат да доставят оръжия на кюрдските отряди "Сили за отбрана на народа ", заяви кабинетът на Ердоган, представен от Ройтерс.

Операцията, подхваната в края на предходната седмица, има за цел "да прочисти от терористични детайли " Африн, в името на националната сигурност на Турция, и се прави съгласно с интернационалното право, се споделя в декларацията на кабинета на турския президент.

Ердоган е декларирал, че ще разшири турската интервенция към следения от кюрдите град Манбидж. Ако това се случи, турските войски и техните сирийски съдружници ще се приближат до силите на Съединени американски щати , подкрепящи кюрдите против Ислямска страна, отбелязва АП.

Шерван Даруиш, началник на следения от кюрдите Военен съвет на град Манбидж, съобщи, че неговите сили са подготвени за вероятно турско нахлуване. Той добави, че Съединени американски щати са помогнали на кюрдските бойци да освободят града и са дали обещание да продължат да го пазят.

"Тяхното наличие имаше за цел да подсигурява стабилността в Манбидж ", акцентира Даруиш за американските сили, отбелязвайки, че те правят сухопътни и въздушни патрули и са на фронтовите линии с кюрдските бойци.

Напредващите турски сили се сблъскват с упорита опозиция в Африн, отбелязва АП.

Кюрдите обстрелват турски региони

Двама души починаха, 12 бяха ранени при ракетен удар от кюрдски позиции в Африн по град Килис в Турция. Една от двете изстреляни ракети удари джамия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР