Туроператорът има валидна застраховка и сертификат в Националния туристически регистър,

...
Туроператорът има валидна застраховка и сертификат в Националния туристически регистър,
Коментари Харесай

Аларма! Ако Планирате Почивка Задължително Прочетете! Единият От Най-Големите Туроператори Фалира!

Туроператорът има годна застраховка и документ в Националния туристически указател, годен до 13.04.2018 година

В незабавен порядък и при съблюдаване на текстовете на Закона за туризма Министерството на туризма ще внесе проблема в експертната комисия по регистрация на туроператори и туристически сътрудници, с цел да бъде стартирана процедурата по изтриване на Амазон Травел от Националния туристически указател.

Дотогава от ведомството на министър Николина Ангелкова поучават туристите да бъдат бдителни към предложения за почивки, предлагани от името на този туроператор. Проверка на Министерството на туризма сподели, че уеб сайтът на „ Амазон Травел “ сега е нeактивен.

„ Амазон Травел “ е регистриран като туроператор и туристически сътрудник от месец март 2016 година Според регистрацията наложителната застраховка на туроператора покрива отговорността за породени вреди в резултат на неразплащане със своите контрагенти, в това число при несъстоятелност и неплатежоспособност.

Според член 105 алинея 1 от Закона за туризма туроператорът е задължен незабавно и не по-късно от един ден след узнаването на условия, които биха могли да доведат до настъпване на застрахователното събитие, да уведоми застрахователя и да му даде информация за своите контрагенти, снабдители и за потребителите на услугите му.

Тази информация все още не е показана и в случай че това не бъде направено в посочения от закона период, Министерството на туризма при взаимоотношение със застрахователя, ще я изиска по длъжностен път.

Сайтът на компанията към този момент не е деен, както и страницата на компанията във Facebook.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР