Туроператор превози с чартър за своя сметка изоставените българи по

...
Туроператор превози с чартър за своя сметка изоставените българи по
Коментари Харесай

Туроператор спаси 120 българи, изоставени в Сицилия

Туроператор транспорти с чартър за своя сметка изоставените българи по анулирания полет в неделя (30.07.2023 г.) на Wizz Air от Катания (Италия) до София, заяви за Павлина Русева, член на УС на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници " Обединение Бъдеще за туризма " (ОБТ).

В противоположен случай 120 клиенти на туроператора и още 60 други пасажери трябваше да бъдат оставени да бедстват в Катания. Ситуацията се случва за трета поредна седмица откакто Wizz Air анулира полети от дестинацията.

" След сезиране на всички вероятни държавни инстанции и управителни органи в България и неполучено подпомагане от нито една от тях, с премаршрутиране на полета към други различни летища в Сицилия, съгласно комфортен и рационален период, от " Абакс " взеха решение да провеждат чартър и да не изоставят българите в Катания ", изясни Русева пред " Марица ".

Прибирането на туристите по направление Катания - София се реализира с под наем полет през нощта на румънската авиокампания TAROM от Палермо до София. Полетът е подсигурен за сметка на туроператора.

Изхождайки от форсмажорната обстановка на летищата в цяла Сицилия и компликации с към момента дейставащите пожари, гражданските полети се обслужват с стеснен потенциал, съгласно получени слотове от отдел Гражданска авиация в мястото на дестинацията и съгласно съдействието на способените държавни органи, сподели Русева.

За страдание поддръжка и подпомагане от българските институции не сме получили към сегашния миг, акцентира тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР