Турнирният директор на Sofia Open Горан Джокович се надява турнирът

...
Турнирният директор на Sofia Open Горан Джокович се надява турнирът
Коментари Харесай

Горан Джокович: Дано Новак уважи Sofia Open, може да отворим академия тук

 Безкомпромисен Джокович не даде късмет на Надал във финала в Мелбърн
Турнирният шеф на Sofia Open Горан Джокович се надява шампионатът да продължи дълги години. Чичото на сръбската суперзвезда Новак Джокович не изключи опцията племенникът му също да почете конкуренцията.

" Благодаря доста за посрещането, аз съм като вкъщи си. Новак харесва България, към този момент е бил тук, нека пристигна още веднъж. Той харесва доста ските, аз и татко му сме били доста пъти в зимните курорти тук – Пампорово, Боровец и Банско. Аз бях турнирен шеф на шампионата в Сърбия, само че тогава нямахме такива играчи – в този момент измежду деклариралите присъединяване има четирима тенисисти от топ 20 – 11-ти Хачанов, 12-ти Циципас, 16-ти Медведев, 18-ти Баутиста Агут. Целта е да запазим шампионата за дълго време ", сподели Горан.

Сърбинът приказва и за възможна академия на Новак в България, както и за името на последния тенисист, който ще получи " уайлд-кард " за конкуренцията.

" Както знаете, към този момент има академия на Новак Джокович в родната му Сърбия. Има проект, който обсъждаме дружно с Българската федерация по тенис, за реализирането на негова академия тук в България по пример на тази в Сърбия. Относно последния " уайлд-кард " за шампионата, ще запазим името му в загадка директно преди началото на конкуренцията. В момента се водят договаряния с няколко топ играчи ", добави турнирният шеф на Sofia Open.

Горан Джокович бе запитан и за Григор Димитров, който няма да вземе присъединяване на шампионата в София. Хасковлията се приготвя за присъединяване на конкуренцията в Ротердам.

" Не съм разговарял с Григор Димитров по отношение на възможното му присъединяване в шампионата. Все още има едно свободно място, тъй че в случай че той пожелае, вратата постоянно е отворена за него ", разяснява сърбинът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР