Туризмът е входна врата за инвестициите във всяка страна, а

...
Туризмът е входна врата за инвестициите във всяка страна, а
Коментари Харесай

Радев: Туризмът е входна врата за инвестициите във всяка страна

„ Туризмът е входна врата за вложенията във всяка страна, а Банско е едно от разпознаваемите лица на България освен в Европа, само че и по света. “

Това съобщи президентът Румен Радев по време на среща с кмета на Банско Стойчо Баненски . Той посети курорта, където се организира слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини , в който взе участие българският скиор Алберт Попов . По време на срещата с кмета на Банско бяха разисквани провокациите пред локалното ръководство, както и опциите за развиване на туризма и популяризирането на българските туристически дестинации в международен мащаб. Държавният глава открои основното значение на вложенията в туризъм за развиването на стопанската система .

Държавният глава акцентира нуждата от това да бъдат обезпечени благоприятни условия за спорт и отдих измежду природата, без да се нарушава екологичното равновесие. По време на срещата бяха разисквани и увеличаващият се брой туристи, които посещават Банско всяка година и нуждата от построяването на втори кабинков въжен превоз в курорта.

В рамките на визитата си в Банско президентът се срещна с българския скиор Алберт Попов след неговото присъединяване в надпреварата. Радев беседва и с президента на Международната федерация по ски Йохан Елиаш и Президентът на българската федерация по ски Цеко Минев с които бе разискван големият капацитет на Банско и България като дестинация за упражняване на зимни спортове и осъществяване на международни спортни надпревари.

Президентът се срещна и с представители на туристическия отрасъл . Държавният глава беседва и с представители на Планинската избавителна работа , като по време на срещата спасителите откроиха нуждата от приемането на Закон за доброволчеството, който ясно да регламентира тяхната активност, статута на спасителите, стандартите на работа и възнаграждение.

Пред публицисти Радев поздрави Българската федерация по ски с нейната 100-годишнина, както и Алберт Попов за неговото положително показване на днешното съревнование. Държавният глава уточни, че е разискал с президента на Международната федерация по ски упоритостите на България да бъде хазаин на Младежки зимни олимпийски игри.

„ Вече имаме капацитета и най-важното – имаме готови хора “ , акцентира още президентът.

Държавният глава бе придружаван от брачната половинка си Десислава Радева .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР