Туристите, които пристигат в България от Турция, Сърбия и Беларус

...
Туристите, които пристигат в България от Турция, Сърбия и Беларус
Коментари Харесай

Отпада карантината за туристи от Чехия, Турция, Сърбия и Беларус |

Туристите, които идват в България от Турция, Сърбия и Беларус се позволяват на територията на страната, без да е належащо да показват документ, показващ негативен резултат за COVID-19.

Това подрежда министърът на опазването на здравето със своя заповед, издадена през днешния ден.

Директорът на съответната районна здравна ревизия анулира със заповед издадените наставления за слагане под карантина на лица, пристигнали в България от Турция, Сърбия и Беларус в интервала от 20 до 31 август.

Междувременно стана ясно, че от 1 септември чешките туристи ще пътуват до България без PSR тест и карантина. За това са се договорили в телефонен диалог сред вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и министъра на опазването на здравето на Чешката република Адам Войтех.

Чехия е значим сътрудник за развиването и на бранша у нас и това решение е отличен прогрес, съобщи вицепремиерът. Тя уточни, че е провела работни срещи с представители на туроператори, работещи на чешкия пазар и това решение ще подкрепи доста активността им, както и позитивното привършване на летния сезон.

Страната ни е желана туристическа дестинация за фамилна отмора от чешките туристи, посочи още Николова.

" Ние следим от близко обстановката в България и може да потвърдим, че от наша позиция тя се усъвършенства и по тази причина страната е в листа на сигурните и безвредни дестинации, който ще бъде оповестен на следващия ден ", изясни министър Войтех. Той разяснява, че страната е измежду обичаните дестинации за пътешестване на чешките жители и от 1 септември ще могат да я посещават без трудности. 

Вицепремиерът Николова акцентира, че Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването и всички районни здравни инспектори в страната упражняват извънредно непоколебим надзор за съблюдаване на противоепидемични ограничения във всички места за настанява и места за хранене и развлечения, с цел да подсигуряват сигурността. Тя бе безапелационна, че безкомпромисното следене ще продължава и отсега нататък, с цел да се обезпечи сигурността на всички посетители.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР