Туристическите посещения в световен мащаб са се сринали със 70%

...
Туристическите посещения в световен мащаб са се сринали със 70%
Коментари Харесай

Туризмът по света изгубил $730 млрд. тази година

Туристическите визити в международен мащаб са се сринали със 70% през първите осем месеца на годината по отношение на същия интервал на 2019. Причината са рестриктивните мерки, въведени в битката против пандемията от новия ковид, разгласи през днешния ден в отчета си Световната организация по туризма (СОТ), представена от Агенция Франс Прес.

Летните месеци, които нормално са деен сезон в северното полукълбо, бяха същинска злополука - спад на туристите с 81 на 100 през юли на годишна основа и със 79 на 100 през август, посочи организацията на Организация на обединените нации, чиято централа се намира в Мадрид.

Рязкото стесняване се показва в 700 милиона туристически визити по-малко и загуба от 730 милиарда $ за международния туристически бранш. Това е с над осем пъти повече от загубите след международната финансова рецесия от 2009-а, се прецизира в официално съобщение на СОТ.

Азиатско-тихоокеанският район, който първо бе обиден от пандемията, е най-силно потърпевшият (-79 на сто), следван от Африка и Близкия изток (-69 на сто), Европа (-68 на сто) и американския континент (-65 на сто).

Спадът на туризма през лятото в Европа не бе толкоз мощен, колкото в други райони (-72 на 100 през юли и -69 на 100 през август). Това възкръсване обаче бе кратковременно, тъй като бяха въведени нови ограничавания за пътуванията поради увеличаващия се брой на инфектирани с Covid-19, акцентира СОТ.

За цялата 2020-а СОТ чака стесняване със 70 на 100 на туристическите пътувания на годишна основа и планува растеж не по-рано от края на 2021 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР