Туристическите почивки в страната по Великденските празници са провалени, съобщи

...
Туристическите почивки в страната по Великденските празници са провалени, съобщи
Коментари Харесай

Димитър Попов, АТТА: Туристическите почивки в страната по Великден са провалени

Туристическите почивки в страната по Великденските празници са провалени, заяви ръководителят на Димитър Попов пред БНР:
" Започнаха всеобщи анулации, изключително за автобусни и други екскурзии по Великден. Изведнъж споделиха, че възбраната за проведените пътувания важи не до 30 април, а до 27 април, само че тези три дни са основни. Настъпиха хиляди анулации, а в този момент внезапно се отпуснаха ограниченията, само че към този момент е късно да реагираме за Великденските празници ".
Попов дефинира като закъсняло желанието да бъде анулирана карантината за влизащите в страната, за което държавният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев сподели:
" В нашия отрасъл нещата би трябвало да се случват с известна предвидимост, тъй като би трябвало да се направи съответната подготовка - пълнят се рейсове, пълнят се чартъри. Това не може да стане с една или две седмици предупреждение ".
 Авиационни компании пред банкрут, желаят помощ от страната Авиационни компании пред банкрут, желаят помощ от страната
Авиационният бизнес в България изиска от страната незабавно сред 15 и 20 млн. евро за оцеляване. Това оповестиха от новата Асоциация на бъл...
По думите му ситуацията с летния сезон е доста тежко:
" Най-големият британски туроператор, който изпращаше туристи в България, анулира всички чартърни полети до края на май. Има известни шансове чак за юли и август да се избави част от сезона. Тези неща са доста тревожни ".
Димитър Попов изрази очакване въпреки всичко сезонът да бъде малко по-добър от миналогодишния, който по думите му е бил пагубен:
" Но малко по-добър, нищо повече! ", съобщи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР