Туристически визи за Русия от България не се издават към

...
Туристически визи за Русия от България не се издават към
Коментари Харесай

Русия спря изцяло издаването на туристически визи от България

Туристически визи за Русия от България не се издават към този миг. На процедура по този начин се стопира опцията да се пътува по всевъзможен метод от страна на българските жители, предава   Посолството на Руската федерация издава единствено визи за директни родственици. Няма информация ще дали това ще се промени в околните седмици.

Русия ще отговори на България за изгонените дипломати със същото, съобщи в това време съветският външен министър Сергей Лавров. Според съветския външен министър решението за експулсиране на 70 чиновници на съветското посолство в България е обвързвано с напън на Вашингтон върху София.

" Това не е независимо решение на настоящия министър председател, който има безусловно открита и безапелационна проамериканска ориентировка, подготвен е да извърши всевъзможни стремежи на своя суверен “, за Лавров по време на конференция, съобщи организация РИА Новости.  " Политиката на Вашингтон, тя важи освен за България , те желаят да убият историческата памет и на други нации на Балканите, преди всичко на православните, апропо “, сподели още министър Лавров. Според него даже в самата България решението е взето " от управлението на страната с изненада ".

Лавров означи, че това решение " не разчита на откритите в България процедури за сходни внезапни придвижвания ".  Сергей Лавров означи, че на сегашния стадий съветското посолство в България не може да работи обикновено

" По наша оценка, по оценка на Министерството на външните работи, посолството сега не може да работи обикновено. Естествено, ние ще отговорим на нашите български сътрудници ", сподели Лавров по време на конференция в Москва, съобщи РИА Новости. Миналата седмица съветският дипломат в България Елеонора Митрофанова заявява, че ще изиска от Москва да затвори посолството си в София поради експулсирането на 70 дипломати.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР