Турчинът Хюсеин Хопаноглу, задържан за опит да подкупи на магистрала

...
Турчинът Хюсеин Хопаноглу, задържан за опит да подкупи на магистрала
Коментари Харесай

Турчинът с електронните цигари, предложил на полицаи 300 долара, остава в ареста

Турчинът Хюсеин Хопаноглу, арестуван за опит да подкупи на автомагистрала " Тракия " край Пловдив, остава в ареста. Решението за това е Апелативния съд, който удостовери най-тежката мярка за неотклонение, взета от Окръжния. 

На 5 юли т. година служители на реда забелязали, че водач на микробус с български регистрационен номер кара без подложен защитен колан. Спрели го за инспекция. Той се оказал турски жител, нает от обвинения. Хопаноглу пътувал в пилотна кола пред буса. Като видял, че стопират другия водач, се върнал и опитал да „ позволи казуса “, като подал на служителите на реда рушвет от 300 $. При полицейската инспекция в товарния обхват на микробуса са открити електронни цигари без бандерол.

След като се срещна с материалите по делото и изслуша страните, Пловдивският апелативен съд реши, че настояването на обвинения за смяна на мярката му за неотклонение от „ задържане под стража “ в по-лека е безпричинно. Съдът аргументира определението си с съществуването на задоволително данни за съществуване на обосновано съмнение за съпричастност на Хопаноглу към вмененото му действие - предоставяне на рушвет на полицейски чиновници. Той е с чисто правосъдно минало, само че е непознат жител и няма непрекъснат адрес в България, което основава заплаха при по-лека мярка за неотклонение, обвиненият да напусне страната и да затрудни бъдещия правосъден развой против него.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР