Турбулентни процеси разтърсват бившите управляващи от Продължаваме промяната“. Двамата съпредседатели

...
Турбулентни процеси разтърсват бившите управляващи от Продължаваме промяната“. Двамата съпредседатели
Коментари Харесай

„Промяната” се разцепи! Даниел Лорер и Никола Минчев правят своя група в 48-ото НС?

Турбулентни процеси раздрусват някогашните ръководещи от „ Продължаваме промяната “. Двамата съпредседатели Кирил Петков и Асен Василев към този момент не могат да се усещат толкоз сигурни до каква степен са им правилни хората от най- близкото партийно обграждане.

За неодобрение от страна на Даниел Лорер и Никола Минчев сигнализират няколко самостоятелни един от различен източника от партията на харвардците.

Лорер, който минава за един от най-доверените хора на американското посолство, е бил най- сърдит от прибързания отвод на Петков и Василев да договарят с ГЕРБ.

Според негови доближени Лорер споделил, че двамата са можели да изчакат ден-два, да обсъдят с останалите какво считат да вършат и в случай че всички стигнат до един и същи извод, да разгласят решението си.

„ Така ни слагат пред приключен факт, а ние сме за масовка “, коментирал Лорер по думите на негови хора.

Подобна реакция имал и някогашният началник на Народното събрание Никола Минчев, който е един от най-рейтинговите политици от редиците на „ Продължаваме промяната “. Самият Минчев е труженик за проатлантическа коалиция, която да обезпечи „ спокойни дни за България във времето на международна рецесия и на война ”.

Реклама

Съвсем не е изключено връзките вътре в партията още повече да се влошат, и то в околните дни, което може да докара до разединение на група депутати, предвождана от Минчев и Лорер.

Това ще е непредвиден подарък за ГЕРБ и за всички, които не желаят България да продължи в спиралата на следващите избори. Групата към Лорер и Минчев била и за по-тясно съдействие с.Демократична България “ – нещо, от което Кирил и Асен бягат като демон от тамян.

За пропукването на постоянните връзки сред „ Промяната ” и.Демократична България ” свидетелствата са доста. Съвсем не са инцидентни мненията в средите на обединенията на Христо Иванов и Атанас Атанасов, които гласят, че в действителност Кирил и Асен са леви политици със съществени уклони към Българска социалистическа партия.

Двамата, като видят Корнелия Нинова, това им работи като стимулант, разясняват от остарялата градска десница, които не могат да простят, че бяха изместени от „ Промяната “ даже в два от изборните региони на столицата София.

Ако процесите на разпад вътре в партията „ Продължаваме промяната ”, както и сред досегашните съдружни сътрудници продължат, това може да докара до цялостното поглъщане на Кирил Петков и Асен Василев.

Със сигурност харвардци ще продължат да губят електорална поддръжка даже в столицата, където темелите на „ Демократична България ” са доста по-устойчиви и най-важното – по-отдавнашни, написа „ Филтър ”.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР