Тунизийската тенисистка Онс Жабер сподели, че винаги е вярвала в

...
Тунизийската тенисистка Онс Жабер сподели, че винаги е вярвала в
Коментари Харесай

Онс Жабер: Винаги съм вярвала, че ще спечеля титла от Шлема

Тунизийската тенисистка Онс Жабер показа, че постоянно е вярвала в триумфа си в шампионат от Големия шлем, макар че самата тя признава, че на моменти е изпитвала подозрения.

28-годишната Жабер се класира за втора поредна година на финала на Уимбълдън, като това ще бъде общо нейният трети край в конкуренция от Шлема.

" Миналата година беше първият ми край на шампионат от Големия шлем. Определено бях покрай спечелването на купа от мейджър шампионат, което постоянно съм желала. Бих споделила, че постоянно съм вярвала. Но от време на време се съмнявате дали това ще се случи в миналото. Научих доста освен от финала на Уимбълдън, само че и от финала на US Open и ще дам най-хубавото, на което съм способна. Може би, ще съумея на третия път ", показа най-успешната африканска тенисистка в историята.

Жабер разяснява още и сложния си път до финала на " All England Club " през тази година, както и идната борба за трофея против чехкинята Маркета Вондроушова.

" Не завоювах против нея тази година. Тя има мощни ръце. Играе доста добре. Честно казано, ще се опитам да се съсредоточа върху своята игра. И двете сме гладни за победа ", съобщи тунизийката.

" Мисля, че тази година жребият е доста по-труден. Играя против невероятни състезателки, които са доста положителни на всички настилки, само че играят необикновено и на трева. Победите против тях ми дават повече убеденост, че съм подготвена за финала ", добави тя.

Досега Онс Жабер и Вондроушова са се срещали три пъти, като представителката на Тунис води с 3-2 победи и също така е спечелила единствената им среща на трева. Дотук през годината обаче двете към този момент играха на два пъти една против друга, като и в двата случая триумфът беше за чехкинята, която ще играе на своя втори край в шампионат от Големия шлем след Ролан Гарос 2019.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР