Тунингът е цяла религия, която в по-голямата си част залага

...
Тунингът е цяла религия, която в по-голямата си част залага
Коментари Харесай

Старото среща новото, резултатът: Франкенщайн Бенц

Тунингът е цяла вяра, която в по-голямата си част залага на доста въглерод, аеродинамични елементи, страхотни джанти, хром, турбини, голяма мощност… Но има и хора, които обръщат процеса, с цел да основат същински уникат. Такъв е и този Frankenstein Benz, един от най-лудите тунинг планове.

Специалното на този автомобил е, че под купето на 190Е от средата на 80-те години е инсталиран, моторът, трансмисията и цялото задвижване на съвременен C63 AMG. Процесът стартира на 9 октомври 2013 година и на екипа на Piper Motorsport му трябват цели пет години, с цел да завършат автомобила. Причината за този дълъг развой е, че C63 AMG е раздрънкан напълно, и е „ събран” още веднъж, само че в купето на 190-ка.

Всичко стартира с изрязването на няколко структурни съставния елемент от С63 и съкращаване на междуосието, с цел да може да бъде пакетирано в купето на 190Е. След спомагателни модификации на монтажните точки за мотора и трансмисията, те са инсталирани в класическото купе. Интересен факт е, че арматурното табло на С63 пасва съвсем идеално в интериора на 190E.

Трансформацията изисква тонове особено направени елементи и модификации по архитектурата на автомобила. Тук може да се изтъкне централната подпора, която е особено конструирана, приютявайки 7-степенната автоматизирана трансмисия и нейните контролери.

В двигателния отсек също е паднала доста работа, като част от съставените елементи са преместени оттова (маслени охладители, кондензатора на климатика, основен спирачен цилиндър), защото той не е предопределен за монтиране на 6,2-литров V8 мотор.

И с цел да стане още по-яко, целият този пакет е прикрит под мощно модифицирано купе на 190Е, напомнящо за дизайна на EVO и препратки към DTM. Към момента няма механически параметри за този Франкенщайн.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР