Тунели, естакади и пътни възли трябва трябва да бъдат направени

...
Тунели, естакади и пътни възли трябва трябва да бъдат направени
Коментари Харесай

Тунели и естакади по столичното Околовръстно шосе от Бъкстон до Люлин

Тунели, естакади и пътни възли би трябвало трябва да бъдат направени при разширението на столичния Околовръстен път в сектора сред кварталите " Бъкстон " и " Люлин ". Проектът за уголемение на тази част от пътя беше оповестен в Държавен вестник и до 17 май се одобряват възражения по него, оповестиха от Направлението " Архитектура и строителство " към Столичната община.

Самото строителство би трябвало да бъде предоставено от Агенция пътна инфраструктура и да се финансира с пари от бюджета. Преди няколко месеца министър председателят Бойко Борисов съобщи, че за тази права евентуално ще са нужни 250 – 300 млн. лв..

Изграждането на тунели се постанова, защото към съществуващото трасе има много огромно застрояване. Идеята за тунелите е остаряла – още от времето, в което актуалният министър председател Бойко Борисов беше кмет на София. Под земята би трябвало да става връзката към кв. „ Княжево “ при бул. " Цар Борис III ". При левия завой от Околовръстния път към " Княжево " сега постоянно се образуват тапи, защото доста водачи употребяват този маршрут, с цел да излязат от София в посока автомагистрала " Струма " и Перник.

На другите съществени кръстовища по правата се планува строителството на пътни възли и опция за бързо прекосяване на директния трафик.

Проектът към този момент обществено беше подложен на критика от съдружие " Велоеволюция ". Според тях той трансформира Околовръстния път в спънка за велосипедисти и за пешеходци, защото не са обезпечени връзки с планувани велоалеи, както и пресичането на такива през скоростното трасе. Така от дълги години пресичането на трасето от " Младост " до бул. " България " е много мъчно за живеещите в близост хора, защото не са направени пасарелки, пешеходни подлези или различен вид за прекосяване през натовареното трасе.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР