МЕЙВИЛ, Ню Йорк (AP) — Адвокатът на мъжа от Ню

...
МЕЙВИЛ, Ню Йорк (AP) — Адвокатът на мъжа от Ню
Коментари Харесай

Предполагаемият нападател на Рушди, очакващ съдебен процес в Ню Йорк, все още може да бъде изправен пред федерални обвинения, казва адвокат

МЕЙВИЛ, Ню Йорк (AP) — Адвокатът на мъжа от Ню Джърси, упрекнат в намушкането с нож на създателя Салман Рушди, договаря с окръга и федералните прокурори да се опитат да разрешат съществуващи обвинявания в опит за ликвидиране без правосъден развой - както и евентуални обвинявания, свързани с тероризъм, които към момента могат да бъдат предявени, сподели той в петък.

26-годишният Хади Матар е арестуван без гаранция от ареста му през 2022 година, незабавно откакто се допуска, че е нападнал интернационално приетия публицист пред смаяна аудитория, към която той се канеше да приказва в института Чатокуа в западен Ню Йорк. Рушди беше ослепен с едното око, а модераторът Хенри Рийс също беше ранен.

Матар се призна за почтен за нахлуване и опит за ликвидиране, откакто беше упрекнат от огромното жури на окръг Чатокуа малко след нападението.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати продължава да преглежда обособени федерални обвинявания против Матар, макар че нито един към момента не е заведен, съгласно публичния з...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР