Тунел Железница се очаква да бъде пуснат за движение през

...
Тунел Железница се очаква да бъде пуснат за движение през
Коментари Харесай

Тунел Железница ще е готов през декември, повишават заплатите в МРРБ, АПИ, ДНСК и БГТОЛ

Тунел " Железница " се чака да бъде пуснат за придвижване през декември, съобщи в " Денят стартира " районният министър Андрей Цеков. Той посочи, че теоретично е допустимо да се съблюдава срокът, разгласен от предшественикът му - през август, само че тогава няма да са привършили работите по укрепването на свлачището и ще се постановат непрекъснати ограничавания в придвижването, което единствено би затруднило трафика.

Предвиждат се нараствания за заплатите на чиновниците в Министерство на регионалното развитие, АПИ, БГТОЛ и ДНСК, сподели още районният министър. За ДНСК и БГТОЛ покачването ще е 20%.

" Там има продължителен проблем със заплащането на хората. Както в тол ръководството, по този начин и в ДНСК - и то най-много касае хората на терен - инспекторите, които следва да ревизират противозаконните уреди и чиновниците, които наблюдават за винетки на пътя. Тези хора работят на заплати сред 900 лева и 1100 лева и тук остава въпросът по какъв начин може да е ефикасен един подобен чиновник като той едвам обезпечава минималното за своето семейство? Увеличението ще бъде ориентирано към покачване на най-ниските заплати и ще е първа стъпка от промяната на системата, по която оценяваме труда на хората, които правят контролна активност ", сподели той.

Регионалният министър съобщи още, че е отворен за разговор с превозвачите по отношение на по-високите пътни такси за камиони и рейсове. Намира за рационално предлагането им за гъвкави цени за товарния трафик и по-ниски такси за придвижване през нощта.

" Това е добър метод, защото по този метод освобождаваме пътищата за товарен трафик - през нощта пускаме главно товарен трафик, когато няма доста естествен трафик ", уточни Цеков.

Отстраненото управление на Агенция " Пътна инфраструктура " е пробвало преждевременно да придвижи публични поръчки за 4,7 милиарда лева в първите дни на новия кабинет и това е една от аргументите за промяната му, съобщи Андрей Цеков. В тези дейности той вижда нездрави ползи.

" Тези поръчки са оповестени през февруари. До май няма деяние сред тях и внезапно сред 2-ри и 6-и юни, когато излиза наяве че ще има постоянен кабинет, се отварят техническите предложения, а те са по 500-900 страници всяка. Изчитат се в границите на няколко денонощия и стартира да се прави класиране по цена. Това нормално лишава на АПИ към 18 месеца да го свърши. Сега, в ентусиазъм на осъзната отговорност, че би трябвало да свърши нещо за два дни, което нормално се прави за 18 месеца, допускам не клопка, а нездрави ползи в това ", уточни той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР