Пропалестинската демонстрация, която парализираКолумбийския университет,завърши драматично късно снощи, след като

...
Пропалестинската демонстрация, която парализираКолумбийския университет,завърши драматично късно снощи, след като
Коментари Харесай

Полиция прогони вандалстващите пропалестински демонстранти от Колумбийския университет

Пропалестинската проява, която парализираКолумбийския университет,завърши трагично късно нощес, откакто служители на реда с щитове за битка с безредиците влязоха в кампуса на университета от Бръшляновата лига, както и в административната постройка, която протестиращите превзеха предходната вечер, заяви Дарик с позоваване на АП.

Полицаите използваха рампа, с цел да влязат през втория етаж на академичната постройка, съобщи Българска национална телевизия.

До тези дейности се стигна, откакто изтече крайният период, подложен на стачкуващите, измежду които са идентифициранипрофесионални пропагандатори и външни хора, които са известни на полицията.

Извършени са повече от 100 ареста.

В изказване, публикувано от представител на Колумбийския университет, се споделя, че нюйоркски служители на реда са влезнали в кампуса, откакто университетът е изискал помощ.Палатковият лагер на територията на висшето учебно заведение е бил отстранен.

" След като през нощта университетът научи, че " Хамилтън Хол " е била окупирана, вандализирана и блокирана, не ни оставаше различен избор ", обявиха от университета.
" Решението да се обърнем към полицията на Ню Йорк беше в отговор на дейностите на протестиращите, а не на идеята, която те пазят. Дадохме ясно да се разбере, че животът в кампуса не може да бъде безпределно преустановяван от протестиращи, които нарушават разпоредбите и закона. " - се споделя още в известието на образователната институция.

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс разяснява, че измежду протестиращите са открити „ външни участници, които нямат никаква връзка с Колумбийския университет “: „ Става дума за външни пропагандатори, които имат опит за ескалиране на обстановки и основаване на безпорядък ", съобщи Адамс.

" Някои от тях са известни от години на полицията в Ню Йорк с рисковата си, разрушителна и от време на време незаконна активност, обвързвана с митинги. Така че не става дума за протичащото се през последните седем месеца. " - добави Ребека Уейнър, полицейски комисар.

По-рано ръкаводството на Колумбийския университет сложи период на протестиращите да вдигнат блокадата, като предизвести, че в случай че това не стане протестиращите студенти ще бъдат отстранени до осъществяване на в допълнение следствие.

Според студентския вестник на Колумбийския университет младежите са се пробвали да попречат на полицията с жива верига. Колумбийският университет беше първият, откъдето стартира вълната от пропалестински митинги след започването на войната в Газа.

До момента са задържани над хиляда протестиращи в разнообразни университети в Съединени американски щати.

След Колумбийския университет, през вчерашния ден и университетът „ Корнел “ стартира да отстранява студенти, откакто те отхвърлиха да отстранен палатковия си лагер, съобщи БГНЕС с позоваване на CNN.

„ Миналия четвъртък група лица образуваха лагер на площадката за изкуства. Преди това студентска група беше поискала позволение за арт апаратура там, в сходство с нашите политики; те обаче не бяха откровени в настояването си, като обявиха, че няма да има палатки и че арт инсталацията ще бъде отстранена до 20:00 ч. на 25 април. “ - сподели ректорът Марта Е. Полак.

„ Лицата желаеха и получиха многочислени благоприятни условия, в продължение на пет часа, да обмислят опциите си, само че в последна сметка взеха решение да не се местят. След това този следобяд и вечер им беше напомнено още няколко пъти, че в случай че палатките не бъдат свалени, ще им бъдат наложени дисциплинарни санкции за нарушение на разпоредбите на университета за време, място и метод на държание. С цялостното схващане за идните наказания, те още веднъж отхвърлиха да се подчинят и ние пристъпихме към първата серия от незабавни краткотрайни отстранявания. “ – разяснява Полак.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР