"Тумби от по 100 души съсипват реда в Слънчев бряг.

...
"Тумби от по 100 души съсипват реда в Слънчев бряг.
Коментари Харесай

Симеонов: Тумби от по 100 души съсипват реда в Слънчев бряг

"Тумби от по 100 души унищожават реда в Слънчев бряг. Имам възприятието, че скоро на тротоарите могат да открият и будоари за полови услуги. Това сподели пред bTV вицепремиерът Валери Симеонов. Той даде обещание да вкара ред и да трансформира Слънчев бряг в естествен курорт.

"Хората, които са отишли да почиват в Слънчев бряг, имат право на спокоен сън най-малко след 24 часа ", добави водачът на НФСБ.

„ Статистиката демонстрира повишаване на броя на туристите в Слънчев бряг с 80% през последните 12 години, само че растежът на приходите е 0. В резултат на тоталното събаряне на равнището, приходите падат “, съобщи Симеонов.

„ Ясно е, че за един сезон не можем да го превърнем от алкохолен курорт в естествен, само че би трябвало да се работи в тази посока, тъй като това е пътят за увеличението на приходите. Държавата нищо не печели от това, че мощно опиянени младежи се движат на тумби от по 100-200 индивида. Те унищожават реда за без пари “, разяснява вицепремиерът.

„ На алкохолните турове се дава на туристите алкохол с доста ниска цена и с неразбираемо наличие. Това подтиква забъркването на чист алкохол от околните заводи с всевъзможни есенции. Предлагат им се без шишета. Направо им ги наливат в едни кофички. Това е нещо извънредно! Заради това доста от законните заведения са празни “, прибавя Валери Симеонов. Това, което се случва в Слънчев бряг, ми наподобява на Содом и Гомор, акцентира той.

„ Шумът в заведенията е другият камшик, против който не се води ефикасна битка, защото има съществени проблеми с нормативната база. Със съдействието на към 10 министерства и организации сме подписали общ документ за образуване на сложни групи за инспекция, които ще замерват звука от шумните заведения, ще ревизират температурата в хладилниците, договорите на работещите... Има хиляда способи да затвориш едно заведение. Целта е да се обезпечи естествени условия за отмора на туристите “, съобщи Симеонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР