Туитът на Илон Мъск засилва конспирациите за ваксини, насочени към сина на ЛеБрон Джеймс

...
Неоснователното вярване, че ваксините срещу Covid водят до увеличаване на
Коментари Харесай

Неоснователното вярване, че ваксините срещу Covid водят до увеличаване на сърдечните проблеми, особено при млади спортисти, беше подсилено от собственика на Twitter Илон Мъск.

Брони Джеймс - син на баскетболната легенда ЛеБрон Джеймс - претърпя сърдечен арест в понеделник по време на тренировка.

В туит за инцидента г-н Мъск каза, че „не можем да припишем всичко на ваксината срещу Covid, но по същия начин не можем да припишем нищо“.

Но няма доказателства в подкрепа на внушението може да са включени ваксини.

Семейството на г-н Джеймс благодари на лекарите, които са му помогнали, и помоли за поверителност.

Twitter - който е в процес на ребрандиране като X - позволява на своите потребители да създават "бележки на общността". Тези бележки добавят допълнителна информация към всеки Tweet, считан за подвеждащ.

Бележка от общността, която контекстуализира коментарите на г-н Мъск, първоначално се появи под туита му, но беше премахната през нощта.

Не е ясно дали бележката е премахната от Twitter или защото е била „гласувана против“ от други потребители.

Twitter все още не е отговорил на молбата ни за коментар.

В своя туит г-н Мъск също написа, че „миокардитът е известен страничен ефект“ в отговор на публикация, описваща подробно рекламата на болницата на г-н Джеймс мисия.

Нямаме информация, която да предполага, че сърдечният арест на г-н Джеймс е свързан с миокардит - възпаление на сърдечния мускул - или с ваксината.

Ваксините срещу Covid на Pfizer и Moderna са свързани с относително редки случаи на миокардит, но най-важното е, че проучванията показват, че това не води до по-висок риск от сърдечен арест.

Миокардитът е по-чест и сериозен след инфекции с Covid, отколкото след ваксина.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР