Цялото ръководство на столичното Четвърто РУП е сменено, съобщава БНР.

...
Цялото ръководство на столичното Четвърто РУП е сменено, съобщава БНР.
Коментари Харесай

Внезапно смениха цялото ръководство на столично РУП

Цялото управление на столичното Четвърто РУП е заменено, оповестява БНР. Началникът Теменужка Капчина е преназначена на нова служба в Главна дирекция "Национална полиция ". На мястото на нейния заместител Теодор Тасев сяда Делян Гешев, който досега е бил шеф на "Криминална полиция " в полицейското ръководство. Сменен е и началникът на проверяващото звено в Районното Аделина Малакова. Засега не е ясно кой ще бъде новият шеф на Районното ръководство на полицията. Не са оповестени и аргументите за всеобщата рокада. 
Източници на БЛИЦ от Министерство на вътрешните работи настояват, че причина за неочакваната рокада са няколко сигнала, изпратени във вътрешното ведомство против Теменужка Капчина и Аделина Малакова. В тях се твърди, че двете са били свързани с корупционни схеми и изнасяне на вътрешна информация от следствия. 
Теменужка Капчина нашумя около няколко абсурда, свързани с името ѝ. През 2016 година възрастен мъж се оплака, че е бил държан в Четвърто РПУ 10 часа поради погрешно паркиране. През това време е бил разпитван, не са му дали да си вземе медикаментите и са се държали с него брутално. В различен случай жена сигнализира обществените мрежи, че охранители са нападнали брачна половинка й край НДК и прикани полицията да си свърши работата. Тогава Капчина разгласи пред телевизионните камери, че пострадалият е престъпно проявен и няма да прави инспекция. 
Името на Малакова нашумя, откакто музикантът от "Шоуто на Слави " Илия Илиев обществено се оплака от държанието й по време на спецакция. Според професора тя била подготвена да го "накара да кляка и лази ". Скандалът се разрасна, поради което се наложи тогавашният началник на антимафиотите Станимир Флоров да оправдае подчинената си, като сподели, че Илиев се държал нападателно.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР