Цялостният иск срещу Бойко Борисов е за половин милион лева

...
Цялостният иск срещу Бойко Борисов е за половин милион лева
Коментари Харесай

Петков: Искът срещу Борисов е за 500 000 лв. с първа стъпка – частичен за 10 000 лв.


Цялостният иск против Бойко Борисов е за половин милион лв. с първа стъпка – непълен иск от 10 000 лева Това сподели водачът на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков на влизане в Софийския областен съд, където се гледа делото за клюка, заведено от него против водача на ГЕРБ.

„ Идеята е – потвърждаваме, че той лъже за 10-те хиляди и по-късно внасяме за цялостния иск “, посочи Петков.

Делото е по отношение на изявления на Борисов, че Петков и другият съпредседател на „ Продължаваме промяната “ - Асен Василев, са получавали комисионни от контракти за доставка на газ. Защитникът на Бойко Борисов - юрист Менко Менков, дефинира делото като поредна политическа офанзива.

" Днес сме тук, с цел да опровергаем една огромна неистина, а точно за газовите медиатори. Лъжата, която господин Борисов и неговият екип изричаше, е, че надали не ние сме се обогатили от газови медиатори. Тъй като от самото начало казвахме, че това не е по този начин, в този момент взехме решение, че единствено българският съд може да даде същинският отговор на жителите ", съобщи пред публицисти Кирил Петков.

" Сигурен съм, че през днешния ден господин Борисов няма да се появи на това дело, както съм безусловно сигурен, че лъжите, които са свързани и с Мариците и с това, че зимата ще бъде студена и гладна, би трябвало да се опровергават, с цел да може българските жители да не изгубят вярата, че има политици, които се борят за идеята и имат вяра, че корупцията е нещо неприятно ", сподели още водачът на Политическа партия.

Относно политическата конюнктура сега у нас Петков е на мнение, че е малко евентуално да има държавно управление с трети мандат.

„ Ще седнем с безусловно всеки да приказваме за политики “, сподели той, разяснявайки дали би седнал да договаря с „ Български напредък “, в случай че на тях им бъде връчен мандата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР