Цялата тази информация, звуковият файл, разговорът в кабинета на министъра

...
Цялата тази информация, звуковият файл, разговорът в кабинета на министъра
Коментари Харесай

Йончева констатира: Аферата Ало, Банов е по модела Борисов

Цялата тази информация, звуковият файл, диалогът в кабинета на министъра - в продължение на 17 минути изяснява по какъв начин да се преправят документите, с цел да не се заплащат неустойки от компанията реализатор. Това разяснява пред Би Ти Ви депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева.

" Тук няма никакъв срам, това е страшното ", настоя тя.

Йончева добави че съгласно записите министърът на културата Боил Банов предлага да се търсят 33 дни обратно, за които да се извадят Акт 10 и Акт 11 за икономисване на 700 000 лв. неустойки.

Бившата журналистка е уверена, че това е моделът " Борисов ", по тази скица се вършат далаверите в България и по тази скица действа цялата страна.

Според Йончева записът е меродавен, тъй като не става въпрос за обособени изречения, а и документите го удостоверяват.

Записът е изработен от човек, който е участвал по време на диалозите и скоро пред съда ще сбъдне оголен, като даде показания по делото.

Не Министерство на културата е основател на правосъдния развой против компанията реализатор, а Агенцията за държавен финансов надзор (АДФИ), която открива нередности. Това се е случило през 2015 година, а не по времето, когато изтича анексът към контракта.

Аргументите на Министерство на културата и ГЕРБ са несъстоятелни, посочи Йончева.

Министерство на културата съди компанията реализатор за забавяне от 2016 година, а фалшификацията на документите по думите на Йончева е осъществена през 2015 година.

" В България казусът не е корупцията, а огромният обир ", счита депутатът от Българска социалистическа партия и означи, че по данни на Евростат у нас са регистрирани 11 милиарда обир на година.

Оставката на Банов няма да промени обстановката съгласно Йончева, това не е спекулация или скандал, а закононарушение.

Инж. Драгомир Драганов е началник на плана от страна на " Антична Сердика " и стои от другата страна на слушалката при компрометирания диалог с министъра на културата.

Припомняме, че по думите му записът е бил манипулиран. Инж. Росен Колелиев разяснява, че договорът с министерството е подписан през април 2015 година, като срокът стартира да тече от май същата година. 40 дни след започване на строителството той е написал писмо до МОН, в което се споделя, че няма авторски контрол, което прави невероятно да се сформират наложителни протоколи и актове.

Писмото съставлява документално предупреждение за преустановяване на контракта поради несъблюдение на дейностите от страна на възложителя. Удълженията на периода на контракта са законови и не ни е нужна спомагателна информация от някого, безапелационен беше инж. Колелиев.

От декември 2015 година в мнение на Агенцията за публични поръчки се споделя, че има два Акт 10. Според Доклада на АДФИ актовете за интервала не са два, а са пет. Дописани са три акта, акцентира Елена Йончева. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР