Цялата международна общност работи за това да има мир и

...
Цялата международна общност работи за това да има мир и
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Не съм против да има бази на НАТО у нас

Цялата интернационална общественост работи за това да има мир и непоклатимост. Така или другояче обстановката в света не е такава. Така че като съдружник в НАТО, недай си Боже да се случи война, сигурно сме на външната линия с страна, която не е съдружник на Алианса, съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева пред Нова телевизия.

На въпрос дали би трябвало да има база на НАТО на брега на Черно море, тя съобщи, че сега такова нещо не стои на дневен ред, само че не вижда нищо неприятно в това да има бази в България, защото сме съдружник.

НАТО не е боен съюз, а съюз за мир и непоклатимост. Нека да не бъркаме нещата. Целта му не е да провокира военни дейности, добави тя.

Захариева обаче не изключи, в случай че въпреки всичко се стигне до война, съветски ракети да бъдат ориентирани към бази на НАТО.

Това е действителността. Ние сме съдружник на НАТО, Русия не е. Това участие е и гаранция за нашата сигурност. С Русия би трябвало да поддържаме практични и равнопоставени връзки, сподели още Екатерина Захариева.

На въпрос дали Русия е опасност за националната сигурност на България, Захариева съобщи, че отчетът на държавното управление се интерпретира неправилно и на никое място не написа, че Руската федерация е опасност за нас, а част от дейностите ѝ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР