Цялата храносмилателна система на тялото зависи от безпроблемната работа на

...
Цялата храносмилателна система на тялото зависи от безпроблемната работа на
Коментари Харесай

Диетолози посочиха полезните храни, от които се нуждае панкреасът

Цялата храносмилателна система на тялото зависи от безпроблемната работа на този орган. Освен това панкреасът създава хормони, които контролират метаболизма на въглехидратите, мазнините и протеините, сочат лекари.
Разбира се, предварителната защита постоянно е по-лесна от лекуването, което може да продължи цялостен живот. Ето за какво е добре да сведете до най-малко потреблението на мазни храни, алкохолни и сладки газирани питиета, сладкиши. Също по този начин не прекалявайте със суровите зеленчуци и плодове, сладкишите и бързите храни. Всички тези артикули въздействат отрицателно на общото положение на панкреаса.
Ето какво би трябвало да бъде включено в диетата ви непрекъснато:

Елда
Каша от елда, само че без олио, сол и захар, ще компенсира неналичието на въглехидрати, чието количество се предлага да се понижи при всевъзможни проблеми с панкреаса. Елдата понижава възпалението в клетките на панкреаса.

Боровинки
Тези плодове подтикват добре панкреаса, обезвреждат възпалението и имат позитивен резултат върху жлъчната секреция. Трябва обаче да употребявате боровинки единствено модифицирани, настъргани и без захар. Отличен вид би бил чай от листа от боровинки.

Броколи
Броколите, най-добре приготвени на пара, ще помогне за отбрана на тъканите и клетките на панкреаса от негативните резултати на стомашните сокове и ще сведат до най-малко възпалението.

В менюто си би трябвало да включите и сок от моркови и цвекло. Що се отнася до протеиновите храни, първо би трябвало да запомните, че месото или риба би трябвало да се варят или подготвят на пара.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР