Цялата антинационална коалиция се снима и се радва на Зеленски

...
Цялата антинационална коалиция се снима и се радва на Зеленски
Коментари Харесай

Продажбата на реакторите на Украйна била катастрофа за енергетиката ни, а наведеният елит се радва

Цялата антинационална коалиция се снима и се радва на Зеленски и не вижда какъв е ползата на хората, разяснява Слави Василев

Продажбата на реакторите на АЕЦ „ Белене “ е злополука за българската енергетика. Това сподели политологът Слави Василев в изявление за „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия, обещано по Вайбър. 

Продадохме ги на Украйна и по този метод лишихме българската енергетика от единствената опция да развиваме нуклеарни мощности, акцентира той.

„ Според решение на Народното събрание минималната цена, която българското държавно управление може да желае е 1,3 милиарда лв.. Толкова сме платили за реакторите, само че това не е цената, която българската страна и народът са дали за АЕЦ „ Белене “, т.е. ние ще ги продадем и ще останем с една площадка, в която сме наляли доста средства “, разяснява Василев. 

„ По този метод ще лишим българската енергетика от опцията да добие нови нуклеарни мощности. Това не е победа, а е злополука за енергетиката ни и наведения политически хайлайф не осъзнава, а даже се радва и пляска на това, което се случва. Много е тъпо “, добави той.

Колегата му доцент Стойчо Стойчев пък сподели в студиото на националната телевизия, че развиването на нуклеарна енергетика било въпрос на стратегически избор, а ние сме част от Европейски Съюз, който от дълго време е взел решение, че не трябва да има нови атомни централи. Това не значи, че би трябвало да се солидаризираме с тази позиция, изясни той.

Европейският съюз ще финансира тази договорка, с цел да се отърве от една технология, която за него е остаряла и би трябвало да се отстрани, съобщи политологът.

Площадката в Белене може да стане прелестен монумент като Панорамата в Плевен, с цел да се вижда по какъв начин се строят обекти в България, добави той. Доцентът даже даде образец с въдици на дядо му, които натрупали прахуляк в мазето и защото той не бил риболовец, можело да ги даде на безценица на някого, на който му трябват.

„ Имаме един политически хайлайф, който вижда света като черно-бял. Видяхме там Пеевски, Борисов, Карадайъ... всички от цялата коалиция заедно се снимаха и се радваха на президента Володимир Зеленски. Това е антинационална коалиция, която изобщо не може да види какъв е българския интерес “, сподели пък Василев по Вайбър. 

Ако не разполагахме с нуклеарни мощности, нямаше да може да преодолеем рецесията, която породи в Европа след началото на войната в Украйна, добави той.

Според него, в случай че изпълняваме прецизно това, което в Брюксел споделят, България ще се трансформира в територия, в която избрани представители, публицисти и политици изясняват какъв брой хубаво това за страната ни в миг, в който ножът опре до кокала. „ Тогава ще е доста късно да се сетим за всички тези приказки, които не престават да се приказват безконтролно за енергетика, суверенитет, защита “, разяснява политологът. 

„ Вижте какво е отношението на хората! Те не споделят това, което политическия хайлайф се пробва да им наложи “, сподели още той, след което водещата посочи, че едвам 35% от феновете на националната телевизия, взели участие в анкета, утвърждават договорката за нуклеарните реактори, което удостоверява хипотезата на политолога за това дали наведения хайлайф зачита волята на народа.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР