Цяла армия строители е струпана на един от най-скъпите обекти

...
Цяла армия строители е струпана на един от най-скъпите обекти
Коментари Харесай

Новата пречиствателна станция в Пловдив готова до края на го...

Цяла войска строители е струпана на един от най-скъпите обекти на община Пловдив - реконструкцията и надграждането на пречиствателната станция. Изпълнителният шеф на компания ГБС Димитър Теллиев описа, че на обекта сега работят 5 кулокрана, 6 автокрана и 250 служащи. До този миг от юни предходната година са издигнати пет комплицирани уреди за филтриране на отпадъчните води, в това число и метан танкове, каквито нямаше преди.



На обекта ще има даже оборудване, което ще създава ток. Строителите дават обещание до края на тази година да завършат напълно плана. " Изпълнителите даже изпреварват графика и до момента са свършени строително-монтажни работи за 21 млн. лв., които са разплатени. Община Пловдив няма никакви проблеми с осъществяването на целия план по Водния цикъл с петте подобекта ", увери кметът на Пловдив Здравко Димитров. Градоначалникът пристигна да инспектира обекта дружно със своите заместници Пламен Райчев и Тодор Чонов.

Управителят на ВиК Пловдив Огнян Кулишев сподели, че се надява до един месец или в ранната пролет да стартира и построяването на Южния обходен колектор за 80 млн. лв.. Строителството на това значимо оборудване ще тръгне от Пещерско шосе по ул. " Царевец ", с цел да не се бави построяването на подлез " Модър-Царевец ".

фотоси: Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР