Цветовете, формите и материите са елементите, с които в едно

...
Цветовете, формите и материите са елементите, с които в едно
Коментари Харесай

Интериорно осветление за уютен дом

Цветовете, формите и материите са детайлите, с които в едно помещение можем да създадем уютна визия, а най-важното средство за отличен краен резултат е вярното осветяване.
Как разполагаме лампите, къде попада светлинният конус и по какъв начин комбинираме друго ярка светлина, безусловно и преносно може да значи разлика като сред деня и нощта в едно помещение. Нуждаем се от светлина, с цел да можем да виждаме добре, и без значение от разположението на лампите и каква бляскавост избираме за тях, можем да създадем друга атмосфера и да влияем върху метода, по който се възприема дадена стая и нейната функционалност да бъде подсилена. Можем да подчертаем това, което ни харесва, и да разсеем вниманието от друго, от което не сме изключително удовлетворени. Лошо осветените стаи освен стават по-неуютни, само че и изискват да се напрягаме повече, с цел да можем да забележим елементи, с което рискуваме да си причиним главоболие и да се изморим. Тъй като се постанова да се напрягаме повече, с цел да виждаме при неприятно осветяване, може да изпитаме усложнения с концентрацията, а това води до по-ограничено самообладание и продуктивност. С други думи, подобаващото осветяване е значимо освен с цел да виждаме добре, само че и с цел да се усещаме добре при всевъзможни условия в ежедневния темп на живот.



Снимка: zappriani.bg

Когато избирате осветлението за своя дом, най-добре е да ползвате професионална консултация от експерти по тематиката. На българския пазар особено в бранш Интериорно осветяване ние потърсихме мнението на екипа на Studio Zappriani .

Изцяло фамилна компания за висококачествено ръчно направено абажурно осветяване, учредена през 2012-та година в Грац, Австрия, благосъстоятелност на съпрузите Богомил и Ния Запрянови – сътрудници в бизнеса и вдъхновението - продуктите с лейбъла Zappriani са познати освен в България, само че в Австрия, Германия, Франция, Чехия, Унгария, Австралия и Америка. Дейността и производството на компанията са позиционирани главно в гр. София, където работят всекидневно с едни от най-продуктивните архитекти, интериорни дизайнери, строителни вложители и крайни клиенти, а в този момент ще споделят съществени елементи за верния асортимент на подобаващото осветяване за Вашия дом:

 



Снимка: zappriani.bg
Винаги първо би трябвало да вземете поради предназначението на стаята/зоната, с цел да прецените силата на светлината от таванното осветително тяло - в зони като кухня, столова, всекидневна и баня ще е нужна повече и по-ярка светлина, до момента в който спалнята, детската,  и коридора не се нуждаят от прекомерно мощна светлина и осветление на разнообразни равнища.Тъй като таванните осветителни тела са главните светлинни източници за обезпечаване на общото осветяване в помещението, належащо е да изчислите размера на стаята и общата стойност на лумените вярно, с цел да прецените броя и типа им.В взаимозависимост от размера на стаята/зоната, може да монтирате едно или повече осветителни тела на тавана, които могат да бъдат идентични или разнообразни по величина.Съчетавайте стилово таванните осветителни тела с другите източници на светлина в помещението – лампиони, настолни лампи, аплици и полилеи.
Осветлението не е просто помощно средство, с цел да можем да виждаме по-добре в мрака, само че и инструмент с съвсем еднообразно значимата функционалност да изтъкнем и подчертаваме върху неща, които харесваме – да вземем за пример картина, красива книга в библиотеката, мебел или за какво не архитектурен подробност или тапет.



Снимка: zappriani.bg

За избор на главно таванно осветяване, първата рекомендация за комфортен дом е да имате плафон с текстилен абажур. Плафони са тип абажурни съществени осветителни тела с плоска, сводеста или куполна цилиндрична форма, които са компактно закрепени на тавана и са затворени в долната част, чрез специфична бленда, която придава дифузност на осветяването. Самото название идва от френската дума ‘plafond’ - ‘таван’. Плафонът нормално е и ситуиран оптимално близко към тавана, което обезпечава най-оптимално разпръскване на светлината в размера на помещението.

На българският пазар се оферират плафони с друго качество в забавни и разнородни форми, материали за направа и вид осветление, с алтернатива за контролиране или промяна на цвета на светлината и с съвременни светлинни резултати, което ги прави натурален желан избор за главното осветяване в стаи като кухня, спалня, детска стая и всекидневна.

Studio Zappriani създава плафони в разнообразни размери: от Ф10 до Ф150; с друга височина, тип текстил и цвят; с опция за фасунга с до 6 крушки; Изработка на плафони с цвят по RAL, както и направа на брандирани рекламни плафони, подобаващи за заведения, хотели, офиси и публични площи. Всички осветителни тела се създават от екипа на студиото, под управлението на занаятчия Боги Запрянов, който е професионален експерт в областта на крафтърското дърво-обработване и сертифициран абажурен занаятчия на австрийската „ Камарата на занаятчиите “. Ния Запрянова дава отговор за комерсиалната активност, връзка и съгласуваност по плановете с частни клиенти или професионални сътрудници.



Снимка: zappriani.bg

Авторските им модели са в следните специфики:
ЛампиониНастолни лампиАплици, пендели и плафони
Проектират и извършват специфични дизайни, напълно по задание на клиента, по отношение на нуждите на пространството.

 Вижте другите модели предоставени от Studio Zappriani в раздел .

Специални детайлности:

През март 2019 година Studio Zappriani завоюва „ Първо място - Избор на журито “, на ревюто „ Българска мебел на годината “ в Интер Експо център, София, с авторския модел Lampion.E , дизайн и разработка на Боги Запрянов.

През м. Юли 2019 година бяха определени и от редакцията на списание „ Наш дом “ за спечелили в категорията „ Оригинален български дизайн “за модела Lampion.E на годишното събитие „ Препоръчано от Наш дом “, а през 2021 година на същото събитие идната премия за екип Zappriani е “За сполучливо разрастваща се българска компания “.

Studio Zappriani ще вземат присъединяване като изложители на международното ревю Light + Building във Франкфурт, Германия, през месец март, 2022-ра година.



Снимка: zappriani.bg

Light + Building е водеща международна комерсиална сцена за новостите в областта на осветлението и съпътстващите технологии. Изложението се организира през 2 години, на територията на голямата повърхност в изложбения център Messe във Франкфурт, като през 2018-та година присъединяване са взели над 2700 компании, а посетителите са били над 220 000, огромна част от тях са най-хубавите интернационалните архитекти, интериорни дизайнери, инженери, строителни вложители и търговци в осветителния бранш.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР