Цветанка Дилова, личната треньорка на Здравко Баблаков - един от

...
Цветанка Дилова, личната треньорка на Здравко Баблаков - един от
Коментари Харесай

Скандалът в плуването: Треньорка посочи виновника и помоли Аврамчев за подкрепа към състезателите

Цветанка Дилова, персоналната треньорка на Здравко Баблаков - един от тримата плувци уличени в използването на анаболния стероид станозолол, прикани ръководителя на Българската федерация “Плувни спортове” Георги Аврамчев да отбрани състезателите, с цел да могат те да бъдат оправдани. Баблаков и съотборниците му в националния тим Светлозар Николов и Благой Панайотов са застрашени с отнемане от спортни права за период от 4 години, само че измежду Наредбата за антидопинговата активност съществува опция сходни санкции да се анулират при положение, че бъде потвърдена неналичието на виновност. Цветанка Дилова е безапелационна, че Здравко в никакъв случай не би протегнал ръка към неразрешени препарати и основният провинен за допинг абсурда е селекционерът на националния тим Кристиян Минковски. Тя написа послание до Георги Аврамчев, в което се споделя следното:

“Като персонален треньор на Здравко Баблаков - един от тримата плувци, уличени в приложимост на неразрешена субстунция, се обръщам към Вас с молба за оказване на поддръжка към състезателите. Аз работя със Здравко от 11 години, познавам го добре и подсигурявам, че той в никакъв случай не би протегнал ръка към такива препарати и способи.

Ще изтъквам наредба на член 44 алинея (5) от Наредба за антидопингова активност, която гласи: “Ако в съответен случай състезател или друго лице потвърди липса на виновност или немарливост от негова страна, тогава използваният период за отнемане от права се анулира.” Според този текст от Наредбата има опция състезателите да бъдат оправдани. Човекът, който би трябвало да позволи тази сутиация, сте Вие, господин Аврамчев. Вие би трябвало да изберете - дали да отбраните личния си престиж и името си като управленец и да помогнете на три надарени деца или да застанете на страната на господин Минковски и порочните му практики с алкохол, цигари и нестерилни лекарства. Той се изложи задоволително! Имаше опция да работи със мощно потомство плувци, които ние в провинцията създадохме, само че той не съумя да запази.

Що се отнася до коментирата от Вас версия за външна интервенция в тима и бойкот - запитвам кой позволи тази интервенция? Г-н Минковски е задължен да следи за всичко, което се случва към състезателите и да не позволява сходна ситуация- Не сътрудника Вакареев, не доктора, а Минковски.

Когато му се обадих по телефона в петък на 19 февруари знаех за позитивните проби от бащата на Здравко, макар предупрежданията към Здравко и фамилията му да не споделят на никой. Коментирах с господин Минковски поръчката на Здравко за идното съревнование в Бургас. В края на диалога го попитах: “Как са нещата при вас?”, а той отговори: “Всичко е наред.” Що за безочливост? Да крие той от мен сходно нещо! Само виновен човек би постъпил по този начин.

Чета в обществените мрежи негови мнения - “Очевидно има офанзива към мен, само че в случай че задачата е да се махна аз, с цената на разтрошаване на националния тим и на уличаване на състезатели с допинг, тези хора трябваше да разгласят това и аз от дълго време щях да съм си тръгнал, с цел да спася състезателите.” Вие, господин Аврамчев, смятате ли, че треньорът Минковски е толкоз честен, че да си тръгне самичък, единствено тъй като някой не го желае? Та той не си потегля в този момент, когато всички го гонят. Смятате ли, че под негово управление ще има от тук на сетне ползотворна централизирана подготовка? Дори и тези, които в този момент мълчат, не биха си пуснали състезателите. Има кадърни и почтени хора, които да го заместят.

И въпреки всичко, Вие виждате, съгласно разпоредбите на Антидопинговия център, има опция да се помогне на състезателите. Да забележим! За кого милеете Вие!

П.С.:
1. Във връзка с идното тестване на останалите състезатели, апелирам да се има поради, че препаратът “станозолол” се почиства от урината за 3-4 седмици и считам, че е редно да се създадат кръвни проби. В противоположен случай давате мотив за нови полемики и подозрения след негативни уринни проби. От 4 февруари до в този момент към този момент са минали четири седмици. Всички към този момент се съмняват във Вас след двусмислените и спорни мнения, които направихте.

2. Защо състезателите са подписали контракт в 3 екземпляра, само че нито един не е върнат към тях с щемпел и произлязъл номер?”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР