Цветанка Андреева*Действията на Радев, чрез служебната му власт отново са

...
Цветанка Андреева*Действията на Радев, чрез служебната му власт отново са
Коментари Харесай

Радев работи срещу българския интерес, поставя националната ни сигурност в услуга на Путин

Цветанка Андреева*

Действията на Радев, посредством служебната му власт още веднъж са в прорез с българския народен интерес. 

Насочени са против евроатлантическата принадлежност на страната ни, потвърдената обществено- политическа воля, само че най-опасното е, че нападат стабилността на националната ни сигурност.

Без парламент кръгът на Радев бърза да обвърже страната ни с Кремъл и то в условия на война! Това не съответствува с настройките на суверена и на идните избори най-малко това сигурно ще стане ясно. Откровено прокремълските партии Българска социалистическа партия, Възраждане и вероятно Янев ще са в малцинство, по този начин както бяха и в предишния парламент.

Както всички по този начин и Радев знае този факт и бърза освен това напълно непозволено (политически и институционално), посредством институцията на служебното държавно управление да предложи

един от най-важните сегменти от националната ни сигурност в услуга на Путин

Части от енергетиката, икономиката  и семействата в България да зависят от указите на Путин, който ни дефинира за неприятелска страна.

Вместо политическите водачи, в общественото пространство ни облъчват комисарите на Радев. Те разпалено ни изясняват, че нямало място в този момент за геополитика и трябвало незабавно да се обвържем с Газпром, само че с незаконно схващане пропущат да кажат, че в действителност по този начин ще връчат съществена  част от националната ни сигурност в ръцете на Путин.

Днес повече от всеки път се нуждаем от мощна воля и национално водачество способно да води дипломация в полза на независимостта ни от войнстващия Кремъл и в унисон с геополитическата ни принадлежност към Свободния свят. А Радев ни предлага тъкмо противоположното - още веднъж да сме пробойната в европейското единение.

Радев към този момент е предсказуем

Не за първи път той облича в политика прям лобизъм за съветските ползи. В предходните си служебни кабинети той обличаше в експертиза лобизма си за Грипен против придобиването на НАТО-вски изтребители. Днес прави същото за Газпром. Вместо да ускори дипломацията ни към Турция и Гърция за обезпечаване на терминал за полутечен газ, той по всякакъв начин се старае да ограничи всички диверсификационни разновидности в интерес на съветския газ.

Служебната власт на Радев е ориентирана против националния интерес и сигурност.

*Текстът е оповестен на страницата на създателя във Facebook, заглавието е на Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР