Цветана Пиронкова продължава силното си представяне от началото на годината

...
Цветана Пиронкова продължава силното си представяне от началото на годината
Коментари Харесай

Цвети Пиронкова със страхотен обрат срещу Дона Векич

Цветана Пиронкова продължава мощното си показване от началото на годината и се класира за третия кръг на шампионата „ Yarra Valley Classic “. Това стана факт, откакто пловдивчанката обърна поставената под №6 Дона Векич от Хърватия за триумфа с 1:6, 6:4, 6:2.
Първият сет не протече по никакъв начин добре за Пиронкова. Тя позволи пробив още в третия гейм на частта. До края на сета българката по този начин и не съумя да завоюва нито един от своите сервис геймове.

Втората част също стартира неприятно за българката. Векич проби във втория гейм и поведе с 2:0. Този път Цвети бързо върна брейка и последва замяна на извоювани лични сервис геймове. Това продължи до деветия гейм, когато Пиронкова направи нов пробив, а по-късно взе подаването си, с цел да изравни резултата в мача.

Третият сет стартира равностойно. Двете тенисистки печелеха подаването си до 2:2. След това Цветана Пиронкова направи пробив, който освен затвърди при собствен сервис гейм, само че направи още един брейк в подаването на Векич. Така българката поведе с 5:2 и при собствен сервис завоюва дуела при първия с мачбол.

В третия кръг на шампионата в Мелбърн Пиронкова ще се изправи против победителката от мача сред Серина Уилямс (САЩ) и Дария Гаврилова (Австралия).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР