Цветан Цветанов и Румен Радев сн: Архив/БГНЕС Задочните атаки между

...
Цветан Цветанов и Румен Радев сн: Архив/БГНЕС Задочните атаки между
Коментари Харесай

Румен Радев обвини ГЕРБ, че са евроатлантици само на думи


Цветан Цветанов и Румен Радев сн: Архив/БГНЕС

Задочните офанзиви сред президента Румен Радев и ГЕРБ към този момент са основно на тематика " евроатлантизъм ". Седмица откакто Радев бе упрекнат от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че желае да вади България от Европейски Съюз и НАТО, в този момент президентът отвърна със сходни обвинявания към съперника си.

" Как да чакаме да бъдем признати в Шенген и в Еврозоната, когато властта насажда убеждението, че тук няма консенсус по отношение на нашата европейска принадлежност? ", запита риторично Радев в сряда пред кореспонденти и добави, че колкото повече се дават обети към евроатлантизма, толкоз повече ни отдалечават от Европа. Според него нашата корупция е забележима и " оттатък океана " и е отразена в отчета на Държавния департамент на Съединени американски щати.

" Има политици, които водят война с българската държавност, сами виждате какви неистини се тиражират в медиите. С дискредитирането на президентската институция тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България и то в разгара на европейското председателството. Колко костват техните евроатлантически хрумвания, откакто деградират армията и заблуждават нашите съдружници? ", продължи с рецензиите към ръководещите Радев.

Той добави, че ГЕРБ прави опит да приватизира европейската концепция за персонални политически цели.

" Какви европейци са тези политици откакто позволиха корупцията, бедността и несправедливостта да се трансфорат във визитка на страната ни, а България да бъде изхвърлена от европейската карта що се касае до свободата на медиите? ", продължи той.

В отговор на въпрос дали е провел среща с министрите по повеля на премиера, с цел да го осветлят за битката с корупцията, президентът сподели, че в случай че Борисов смята, че някой различен би трябвало да управлява министрите му, то той би трябвало да инициира промени в конституцията.

Скандалът сред президента и ГЕРБ се разгоря с нова мощ по време на последното съвещание на Консултативния съвет по национална сигурност, които бе отдаден на проблемите на сигурността. Тогава Цветанов разгласи, че президентът е предложил позиция на КСНС, с която желае да извади България от Европейски Съюз и НАТО. След това изясни, че президентът искрено " гледа на Изток ". Румен Радев отвърна, че Цветанов евентуално е функционално необразован, тъй като не може да разбере обикновен текст. Президентът продължи рецензията си към ГЕРБ, че не извършва обещанията си за увеличение на бюджета за защита.

В препоръчаната от президента позиция на КСНС в действителност се направи опит да се поправя позицията на държавното управление в поддръжка на ударите на Запада против режима на Асад поради използването на химическо оръжие. В плана на Радев се показва, че ударите " повишават риска от ескалация на напрежението в района " и са били подхванати без резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Такава е позицията на Москва.

Нападките продължиха и през уикенда, откакто Цветанов разгласи причините на Румен Радев за " просташки ".

" Не сме влезнали в политиката, с цел да водим просташки разногласия ", сподели заместник-председателят на ГЕРБ, откакто бе разгласен за функционално необразован. " За мен това напълно не е просташки спор. Това е режисирана акция и тя не е първата ", отвърна президентът в сряда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР