ЦСКА записа победа с 2:1 над гостите от Бистрица в

...
ЦСКА записа победа с 2:1 над гостите от Бистрица в
Коментари Харесай

ЦСКА записа нова победа в Първа лига

ЦСКА записа победа с 2:1 над гостите от Бистрица в мач от осмия кръг на Първа лига, игран на стадион „ Българска войска “.

Точни за армейците бяха Иван Турицов (78′) и Брадли де Нойер в 87-ата минута на дуела.

ЦСКА стартира по-активно срещата и още във втората минута Дюкенс Назон насочи изстрел към противниковата врата, само че топката мина над вратата. В 21-ата минута Бастунов от гостите пропусна преференциално състояние, пристигнало след неточност на Менно Кох. Десет минути преди почивката Браян Морено стреля от отдалеченост, само че топката профуча настрана от вратата на Наумов. В 39-ата минута Джонатан Линдсет преодоля Охене и откри Гарсес, който потърси Назон, само че нападателят се размина с кълбото и не съумя да се разпише. До края на първото полувреме нямаше други забавни обстановки и двата състава се отдръпнаха на отмора при нулево тъждество.

През втората част гостите от Бистрица съумяха да открият резултата в 51-ата минута, когато в преди малко появилият се на терена Кирилов подаде към Бастунов, който не сгреши. ЦСКА реагира незабавно и в 58-ата минута бе доста покрай изравнително поапдение след удар с глава на Назон от корнер, който бе блокиран, а при добавката изстрелът на Маурисио Гарсес излетя в навън. Секунди по-късно Иван Турицов насочи топовен изстрел от воле от над 20 метра, само че осъществяването мина на сантиметри над напречната греда. Последва двойна промяна в състава на армейците и Дауда Бамба и Лазар Туфегджич замениха Дюкенс Назон и Браян Морено. Момчетата на Саша Илич, който в този дуел бе осъден и изгледа срещата от трибуните продължиха да нападат и в 69-ата минута Бамба се озова самичък против вратаря на гостите, само че изстрелът му бе избавен. Четири минути по-късно Линдсет насочи мощен шут от границата на наказателното поле, само че Наумов мазета в корнер. Последва центриране на норвежеца от ляво, след което се стигна до необикновено безредие в наказателното поле, при което първо Елитон от гостите игра с ръка, след което Амос Юга стреля над гредата. Ситуацията бе прегледана с ВАР персонално от основния арбитър, който заслужено уточни бялата точка. Зад топката застана щатният реализатор на дузпи Иван Турицов, който невъзмутимо се разписа за 1:1. Червените продължиха да нападат и Линдсет изведе Бамба на чиста позиция, който копна топката останал самичък против Наумов, само че коженото кълбо кацна над напречната греда. Мощният домашен напън продължи до последния съдийски сигнал и в 87-ата минута разумното се случи, когато Юрген Матай подаде към Брадли де Нойер, който със мощен и извънредно прецизен изстрел от далечна отдалеченост откри горния десен ъгъл на вратата, като топката първо се отби от горната греда и влезе неспасяемо в мрежата на Наумов за 2:1. В последната минута Елитон от гостите получи втори жълт и надлежно червен картон за спречване с едно от децата, които дават топките и напусна прибързано терена. В продължението на срещата армейците можеха да създадат преднината си още по-изразителна, само че нямаха късмет пред гола и в последна сметка се поздравиха с изцяло заслужена победа с 2:1.

Следващият мач на ЦСКА е на 3 септември (събота), когато отборът ни гостува на Спартак (Варна). Двубоят на стадион „ Спартак “ е с начален час 17:45 часа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР