ЦСКА-София ще участва с парична вноска на стойност около 22

...
ЦСКА-София ще участва с парична вноска на стойност около 22
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" ще участва с 22 млн. лева парична вноска в новото дружество

ЦСКА-София " ще взе участие с парична вноска на стойност към 22 млн. лв. в новото сдружение " Спортни парцели Българска войска " АД, разгласи министерството на спорта (ММС). Държавното " Сердика спортни парцели " ЕАД, чиято благосъстоятелност е стадион " Българска войска ", ще се включи с апортна вноска на същата стойност, като точната сума ще бъде избрана след правене на оценка.

Министерският съвет даде зелена светлина за учредяването на сдружението, като задачата е модернизацията на стадион " Българска войска ".

Държавата и " ЦСКА-София " ще имат по 50% от акциите в " Спортни парцели Българска войска " АД. " Това пази в оптималната степен ползите на страната. Всички решения в общото заседание на новото комерсиално сдружение ще бъдат взимани с цялостно единогласие. Всички решения на съвета на шефовете на новото комерсиално сдружение ще бъдат взимани единствено при присъединяване на лицето-представител, посочено и препоръчано от " Сердика спортни парцели " ЕАД ", се споделя в информацията на министерството на спорта.

Съсобственикът на футболния клуб Гриша Ганчев съобщи неотдавна, че " до 15 март 2021 година ЦСКА ще има нов стадион ". През лятото той изясни пред " Капитал ", че към този момент има обезпечено финансиране - 10 милиона евро лични средства и 20 милиона евро от датски капиталов фонд.

" Дневник " потърси другия съсобственик в клуба - Юлиян Инджов, който дава отговор за инфраструктурните планове, само че той не си подвигна телефона. Наскоро Инджов сподели, че алените са подготвени с план за стадиона.

" Имаме компания оператор, която ще проектира и построи стадиона с наши пари и по-късно ще го менажира. Това е интернационална компания с доста сериозен опит по целия свят. Те менажират над 80 стадиона в Европа и света. Тази компания ще избере изпълнителя за построяването на стадиона. Възможно е изпълнителят да бъде задгранична компания, а не българска. Стадионът ще бъде планиран и издигнат по всички правила на ФИФА и УЕФА и по едно и също време с това ще е в помощ на клуба, като ще носи доходи ", съобщи Инджов, представен от " Тема спорт ".

От министерството на спорта показват, че реализирането на плана " ще обезпечи оптимални условия за играчите, длъжностните лица и телевизионните оператори, с цел да могат те да реализират, следят и предават футболните срещи без усложнения ". " Целта на плана е да се откри дълготрайно решение за обезпечаване на съвременно оборудване, отговарящо на актуалните условия за практикуване на спорт ", допълват от ММС.

" След 30 години очакване ЦСКА най-сетне ще има собствен личен дом! Такъв, какъвто клуб с велика и славна история, със стотици митове и милиони последователи заслужава ", написаха алените в уеб страницата си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР