ЦСКА-София се класира за трета поредна година на финал за

...
ЦСКА-София се класира за трета поредна година на финал за
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" стигна финал през иглени уши

" ЦСКА-София " се класира за трета поредна година на край за купата на България и ще има опция да пази трофея си от 2021 година Това обаче стана по извънредно трагичен метод - след продължения и дузпи.

След успеха с 2:0 в гостуването против " Славия " в първия 1/2-финал се считаше, че реваншът на ст. " Българска войска " ще е протоколен. Още в първите минути обаче " белите " демонстрираха, че това няма да е по този начин. Тони Тасев откри в 8-ата мин. след пас отляво на капитана си Радослав Кирилов. А единствено след 4 минути резултатът към този момент бе 2:0 за " Славия ", който по този метод изравни общия резултат от двата мача. Халфът на " белите " Иван Минчев видя, че вратарят на " ЦСКА-София " Димитър Евтимов е излязъл напред и го трансферира с прехвърлящ удар от 30-ина метра.

В 15-ата мин. нападателят на " алените " Жорди Кайседо насочи топката към мрежата на " Славия ", само че там националният вратар Светослав Вуцов я улови на голлинията, напълно малко преди тя да премине с целия си размер. Преглед на обстановката с VAR сподели, че гол няма.

Димитър Евтимов направи още една груба неточност пред вратата си. В 66-ата мин. той не отигра добре топката и тя стигна до испанеца Йон Бакеро. Синът на легендата Хосе Мари Бакеро обаче не съумя да улучи вратата на " ЦСКА-София ".

По-късно при дузпите (редовното време и продълженията приключиха 2:0 за " Славия " ) обаче Евтимов компенсира слабите си изяви, като точно негови спасявания класираха " ЦСКА-София " на край. Той хвана ударите на запасите Микита Никалаевич и Кемело Нгуена. Пропускът на капитана на " алените " Мено Кох, който не улучи вратата, не се оказа съдбовен за отбора му.

Съперник във финала на 11 май ще бъде спечелилият от утрешния реванш сред " Левски " и " Лудогорец ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР