ЦСКА-София съобщи, че в Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК)

...
ЦСКА-София съобщи, че в Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК)
Коментари Харесай

Поредна жалба мъти водата на ЦСКА-София за новия стадион

ЦСКА-София заяви, че в Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) е постъпила тъжба против издаденото позволение за реорганизация на стадион " Българска войска ".

На 5 октомври клубът се похвали с издадено позволение за издигането на на практика нова сцена - откакто бяха преминати всички инстанции и стадии. Тогава стартира да тече 14-дневен период, преди документът да влезе в действие, само че следващата тъжба още веднъж удължава процеса и слага ново затруднение пред желанията на клуба.

От клуба настояват, че са наясно кой оспорва - " лице, подвизаващо се като професионален жалбоподател ", като не показват име. Добавят, че не са обезпокоени от сигнала и се надяват специалистите в ДНСК да свършат работата си професионално и обективно и " няма да бъде основан казус с анулация на към този момент издадено и подписано от основния проектант на столицата позволение за реорганизация ".

Жалби бяха подавани на всички инстанции в дългата и комплицирана процедура и до момента.

Събщението на ЦСКА-София гласи следното:

" На 16.10. в ДНСК - органът, който официализира разрешителното за реорганизация, е постъпил сигнал от лице, подвизаващо се като професионален жалбоподател, зад който по всяка възможност стоят хора с разнообразни ползи от този да милеят за парк Борисова градина.

Че подбудите са разнообразни, прозира в изброените " проблематични " точки, поради които лицето упорства за " ОТМЯНА на издаденото Разрешение за градеж ". В ревюто на сигнала, подаден от незаинтересована страна по случая, се цитират точки, параграфи и закони, които основават неверното подстрекателство, че нещо не е наред.

След преминати десетки инспекции в десетки институции, съвещания с специалисти и утвърждението на стотици длъжностни лица, няма по какъв начин да не приемем този сигнал като следващия опит за провокация, постъпил дни преди разрешителното за реорганизация да влезе в действие.

Абсолютно уверени сме, че специалистите в ДНСК ще свършат работата си професионално и обективно и ще оценят за следващ път позитивите, които построяването на реконструирания стадион ще има върху парковата среда в Борисовата градина, върху жителите и гостите на София, върху българския спорт и нашите деца.

Нямаме терзание, че сигнали като този ще бъдат отхвърлени и няма да бъде основан казус с анулация на към този момент издадено и подписано от основния проектант на столицата позволение за реорганизация. Аргументацията ни за всяко едно решение по плана е съобразена напълно със законите на българската страна, което е доказано от всички способени страни досега. Затова и сигнал като този не ни плаши, само че няма по какъв начин да останем безмълвни, когато за следващ път се прави опит фантазията ни да бъде отнета ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР