ЦСКА-София подаде изготвена експертна оценка на дървесната растителност към проекта

...
ЦСКА-София подаде изготвена експертна оценка на дървесната растителност към проекта
Коментари Харесай

ЦСКА-София пак обясни за стадиона, ще засади над 300 дървета в парка

ЦСКА-София подаде направена експертна оценка на дървесната растителност към плана за реорганизация на стадион " Българска войска ", която би трябвало да бъде прегледана в непрекъснатата Комисия по запазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет, заяви клубът.

В особено изказване от " аления " клуб дефинираха разглеждането и утвърждението на плана като една от най-важните крачки по пътя към приемане на позволение за градеж на нов стадион, на мястото на сегашния, който е във все по-лошо положение.

От клуба още веднъж увериха, че бъдещото оборудване ще попада напълно в чашката на съществуващия стадион, а след привършване на ремонта ще бъдат засадени над 300 нови дървета.

" Предстои ни една от най-важните стъпки за реконструкцията на стадиона ни! Подадохме направената експертна оценка на дървесната растителност към плана, която следва да бъде прегледана в непрекъснатата „ Комисия по запазване на околната среда, земеделие и гори “ към Столичния общински съвет ", пишат на " Българска войска ".

И прибавят следното:

" Абсолютно уверени сме, че свършената работа и желанията ни да облагородим изцяло парковата среда към нашия дом, ще бъдат признати без забележки от членовете на комисията към СОС. Ето какви са проектите ни да превърнем Борисовата градина в още по-приятно място, а на мястото на настоящето рушащо се оборудване и прилежащи площи да изградим съвременен стадион с прелестна паркова среда.

1) Ще понижим стъпката на стадиона с към 3800 кв. м, като реконструираното оборудване попада напълно в чашката на съществуващия стадион;

2) Ще върнем на парка близо 50% от прилежащите площи на стадиона за свободно прилагане в Борисовата градина. По-конкретно: паркът ще се усили с 23 декара зелени площи и 17 декара алейна мрежа и зони за отдих. Съществуващата ограда ще бъде отстранена, а на мястото на настоящия сграден фонд и терени ще изградим красива и богата на зеленина паркова среда.

3) Ще засадим нови над 300 дървета към реконструирания стадион.

" Водени от откровеното си предпочитание да изградим съвременен стадион и да облагородим парк " Борисова градина ", имаме вяра, че настъпи моментът всички тези позитиви да бъдат подкрепени и признати от членовете на Столичния общински съвет, което да докара до приемане на позволение за градеж на по този начин мечтаната от хиляди българи реорганизация на ст. „ Българска войска “, приключва изказването.

ЦСКА-София планираше да получи разрешителното още това лято и да направи първа копка, като тимът да семейства за близо две години на ст. " Васил Левски ".

Това обаче може и не се случи, не и на този стадий. На 9 юни осведоми за тъжби от страна на общинари, архитекти и екоактивисти, подадени малко преди приключване на периода за мнения и оспорващи капиталовото желание на клуба и Министерството на младежта и спорта.

Според обявата планът " гази " закона. Издадените две визи за планиране не почиват на законова основа, защото няма обстоен организационен проект (ПУП) за Борисовата градина. Няма даже признат прелиминарен план, разяснява пред " Сега " общинският консултант от Демократична България Борис Милчев.

Той и другите съперници на замисъла (по този метод, а не по принцип на концепцията за нов стадион) намират и ред други пропуски в процедурата. Според тях при настоящето състояние стадионът е без организационен проект, което означавало, че не може да му се прави огромна реконстрекция, а единствено козметична.

Повече изясненост се чака до края на този месец.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР