ЦСКА ще разчита на попълнение от Естония за този сезон.

...
ЦСКА ще разчита на попълнение от Естония за този сезон.
Коментари Харесай

Мелиса Варлогина, ВК ЦСКА: Ще дадем всичко от себе си, за да спечелим дербито с Левски

ЦСКА ще разчита на попълнение от Естония за този сезон. В женския отбор на " алените " ще играе водещата разпределителка на балтийската страна – Мелиса Варлогина. На 24 години тя направи мощно усещане с изявите си с националния тим това лято, който завоюва Европейската сребърна лига. Висока е 179 сантиметра, двукратна шампионка на родината си. Варлогина към този момент дебютира с екипа на ЦСКА при успеха над Дея спорт с 3:2 гейма в зала „ Васил Симов “. Волейболистката приказва пред формалния уебсайт на клуба.

- Мелиса, по какъв начин се стигна до идването ти в ЦСКА?

– Всъщност, историята е много забавна. Моят другар стартира работа в България. Неговата компания го изпрати тук и стана по този начин, че той получи добра опция да продължи развиването си в София. Аз от своя страна имах желанието да напусна Естония и просто по този начин се стекоха събитията, че го последвах в България. Вече имах информацията, че тук е доста прелестно и е хубаво, тъй че не се колебах доста време, преди да се реша на тази стъпка.

- Обикновено се случва обратното…

– Да, безусловно. Много спортисти споделят, че когато заминат да играят в чужбина им липсват приятелите и околните. Докато при мен нещата се стекоха по много друг метод. Дори взехме и кучето си с нас в София, което ме прави още по-щастлива и спокойна.

- Наистина много забавна история.

– Радвам се, че нещата се развиха по този метод. През лятото приказвах с мениджъра ми, който съумя да ми уреди експериментален интервал в ЦСКА. Бях с националния тим на Естония, след което дойдох в София и трябваше управлението да ме утвърди, с цел да подпишем контракт. Сега съм щастлива, че всичко стана по този метод. Защото ще играя професионално в българското състезание за най-големия клуб в страната и ще съм дружно с моя другар.



- Как ти се коства ситуацията?

– Всичко е доста добре. Момичетата са млади, даже аз съм една от най-опитните в тима. Треньорското управление прави ужасно работата си. Юлия (Иванова) е по-сдържана в страстите си, до момента в който Антонина (Зетова) е малко по-пламенна, като двете се допълват по отличен метод. Смятам, че съумяваме да се напаснем сносно, само че е минало малко време, тъй че имаме потребност от още тренировки дружно, с цел да се сработим по най-хубавия метод.

- Предвид че си измежду по-опитните девойки, вслушват ли се другите в препоръките ти?

– Не става въпрос единствено да се вслушват, едвам си оказваме помощ взаимно. Аз също би трябвало да ги чувам за някои неща, поради че съм нова в тима. Но доста си приказваме за развиването ни като колектив, както и като характерности. Натрупах опит в Естония, както и с националния тим, тъй че има какво да оказа помощ. За мен обаче е значимо, че това са млади девойки, които имат предпочитание да се развиват. Защото постоянно се получава по този начин, че младите се отхвърлят преди да станат професионалистки, тъй като не намират смисъл. Докато в ЦСКА съм обградена от девойки, които желаят да стигнат надалеч. Имат качества и имам вяра, че ще съумеят.

- Какво мислиш за шампионата?

– Изиграхме към този момент първия си мач. Много прочувствено беше, тъй като едно е да играеш контроли, друго е да се изявиш в публична среща. Радвам се, че се преборихме за успеха, не беше елементарно. Трудно ми е да кажа към момента за другите тимове, само че знам, че Марица е първенец в последните години и имат мощен тим. Нямам самообладание да се надигнем против тях. Също по този начин познавам Левски като състав, тъй като играхме контроли. Тази седмица ни следва формален дуел.



- Нали знаеш какво съставлява той за почитателите?

– Да, към този момент съм наясно, че това е огромното дерби на България. За нас е значимо да спечелим този мач. Левски имат мощни състезателки, ще бъде вълнуващо, уверена съм. Ще дадем всичко от себе си, с цел да спечелим дербито, защото то е с по-особена стойност и се чака с неспокойствие от всички. Но няма да е елементарно.

- До къде може да стигне ЦСКА този сезон?

– Ще се борим за най-ценното отличие. Тепърва ще растем и ще се развиваме, виждам че има конкурентни тимове, само че ще се стремим към върха. Трябва да си слагаме високи цели, които да преследваме. Дано да се оправим.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР