ЦСКА се наложи над Локомотив София с 2:0 у дома

...
ЦСКА се наложи над Локомотив София с 2:0 у дома
Коментари Харесай

ЦСКА не сбърка и срещу Локо София за четвърти пореден успех

ЦСКА се наложи над Локомотив София с 2:0 вкъщи в последна среща от 11-ия кръг на Първа лига. На стадион " Българска войска " в столицата в воин за " алените " се трансформира Майкъл Естрада, който означи и двете попадения във вратата на " железничарите ".


Началото на дуела не бе изпълнено с изключително забавни обстановки пред двете порти, само че в края на първото полувреме възпитаниците на Нестор Ел Маестро удариха противника на два пъти. Първо, след ъглов удар на Тобиас Хайнц от ляво, Естрада се размина с топката, само че тя се върна при него след неточност на футболист на Локомотив и от близка дистация еквадорският нападател не сгреши, с цел да открие резултата. Малко по-късно Марселино Кареасо лиши една топка, а капитанът Амос Юга даде страховит извеждащ пас за Естрада, който преодоля вратаря на гостите Александър Любенов за 2:0.

След почивката игралият на Световното състезание в Катар имаше опция да оформи хеттрика си, само че не съумя да го стори. Домакините имаха благоприятни условия да повишат преднината си, само че в последна сметка резултатът до края остана неизменен. Така ЦСКА реализира четвърта поредна победа в шампионата, откакто преди този момент повали Берое, ЦСКА 1948 и Ботев Пд. С триумфа отборът на Ел Маестро си върна четвъртото място в класирането с 21 точки, на една от безконечния противник Левски и на осем от водача Локомотив Пд, като " алените " са с мач по-малко. Локо София е 14-и с девет пункта след осмата си загуба от началото на сезона.

В идващия кръг " железничарите " са домакини на втория в таблицата Черно море в неделя, а ЦСКА гостува на лидера Локо Пд, който през вчерашния ден направи тъждество 1:1 с първенеца Лудогорец в Разград. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР