ЦСКА проявява интерес към офанзивния футболист на Арда Светослав Ковачев,

...
ЦСКА проявява интерес към офанзивния футболист на Арда Светослав Ковачев,
Коментари Харесай

ЦСКА хареса ас на Арда, бразилци с ултиматум за Гарсес

ЦСКА демонстрира интерес към офанзивния футболист на Арда Светослав Ковачев, написа „ Тема Спорт “.

25-годишният състезател се намира в доста добра форма, като означи няколко попадения в последните седмици и е провокирал вниманието на армейците. Той може да играе на всяка позиция в авангарда – както по фланговете, по този начин и зад централния нападател и на върха на офанзивата.

Продукт е на школата на Лудогорец, а откакто не получи задоволително шансове за изява и се подвизаваше главно за дубъла във Втора лига, мина през Дунав и Етър в елита.

Подсили Арда при започване на 2020 година, като е основна част от състава на Александър Тунчев. Вече има на сметката си над 130 участия в Първа лига.

ЦСКА стяга здрава лятна селекция, като ще се укрепи на няколко позиции. Със сигурност от „ Армията “ търсят централен бранител, нападател и ляв краен защитник след тежката травма на Брадли де Нойер.

Припомняме, че скаутът в сянка на алените Стойчо Стоилов участва на финала за купата на Румъния сред Сепси и Университатя Клуж (0:0, 5:4 след дузпи), с цел да следи изявите на левия бек на спечелилите Андрес Думитреску.

В околните дни Стоилов ще гледа футболисти и в Южна Америка, като се чака да договаря с нападатели от Колумбия и Бразилия.

Медиите в Страната на кафето пък оповестиха, че ЦСКА има едноседмичен период, в който да съобщи желанието си да притегли за непрекъснато нападателя Маурисио Гарсес.

Той бе даден чартърен от Бруске на „ алените “ през януари 2022-а година. Договорът изтича на 30 юни.

Според съглашението ЦСКА би трябвало да заплати 650 000 $, с цел да упражни опцията за закупуване, като осведоми Бруске до 15 юни, че има намерение да употребява тази уговорка.

Директорът Андре Резини чака „ алените “ да наемат играча за непрекъснато поради положителното му показване през сезона:

„ Ние чакаме. По-голямата част от почитателите на Бруске знаят, че клубът се нуждае от пари. Би било доста значимо в този миг да преговаряме “.

Отборът обаче ще продължи да държи 40% от правата на нападателя. С екипа на ЦСКА Гарсес изигра 52 мача във всички шампионати, в които вкара 13 гола и даде 4 асистенции.

Бразилецът обаче стартира да играе мощно през сегашния сезон като има 39 дуела и 12 попадения.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР