ЦСКА не започна добре новия сезон в Първа лига. В

...
ЦСКА не започна добре новия сезон в Първа лига. В
Коментари Харесай

Ще има ли титла №32 за ЦСКА? Отговорът може да стане ясен още след месец

ЦСКА не стартира добре новия сезон в Първа лига. В момента " алените " са на 5 точки от първенеца Лудогорец, на 4 зад безконечния противник Левски и с точка пасив от третия - Локомотив (Пловдив). При голова разлика 13:11, доста по-лоша от тази на директните противници в челото. Непосредствено с пункт по-малко от столичния гранд са петият и шестият във краткотрайното класиране - Арда и Берое.

" Армейците " записаха едвам 4 победи в първите 9 кръга. Европейското присъединяване на отбора завърши, а с него и оправданията. Вече тимът може да се концентрира напълно върху шампионата и битката за купата.

Следващият месец ще е доста значим за ЦСКА.

На 19 октомври 31-кратните първенци гостуват на Локомотив в Пловдив. Преди това за шампионата имат още една тежка аудиенция - в Стара Загора на Берое, и два по-леки мача - против Царско село и Витоша (Бистрица) на " Армията ".

Между тези срещи Люпко Петрович ще може да даде късмет на футболистите с по-малко игрови минути напоследък. Възможно е да забележим формалният дебют на голаджията Томи Юрич, национал на Австралия с 3 мача на Световното състезание 2018 година в Русия. В конфликта за Купата на България с Локомотив (Горна Оряховица).

Загуба на нови точки би била пагубна за възможностите на ЦСКА за купата. Изконна цел след 2008 година, когато за последно " алената " част на България ликува. Историята го демонстрира - Лудогорец с 8 точки преднина още от ноември няма да има стигане. Ангажиментите на разградчани в Лига Европа биха ги разколебали у нас най-малко до зимата, само че този сезон " конкуренцията е с три коня ".

Левски стартира стремително и лети високо в Първа лига. " Армейците " ще се надяват градският им противник да губи точки.

Ето и мачовете на " сините " през идващия месец:

Славия - Левски

Спартак (Варна) - Левски (Купа на България)

Левски - Ботев (Враца)

Лудогорец - Левски

Левски - Арда

На пръв взор ЦСКА има къде да навакса, само че за задачата " алените " би трябвало да печелят мачовете си. Гостуванията на доближени до топ 3 тимове бяха огромен проблем предишния сезон, а в този момент наближават две такива. Предвид огромните упоритости, класата в състава и упованията на почитателите - сдаването на купата " без пердах " би се приело като голям неуспех.

" Армейците " влизат в основен за сезона си месец. Миналата година те одобриха Лудогорец на " Българска Армия " (1:1) при пасив от 6 точки. Срещата беше от 18-ия кръг.

Сега историята се повтаря и още веднъж в 18-ия рунд на Първа лига ЦСКА приема " орлите ".

Този път обаче има сериозна заплаха разликата да е по-голяма, давайки още по-сериозно психическо преимущество на първенеца. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР