ЦСКА не допусна грешна стъпка след ранния съботен успех на

...
ЦСКА не допусна грешна стъпка след ранния съботен успех на
Коментари Харесай

ЦСКА продължава по график, надви последния и не позволи на Лудогорец да скъси разликата

ЦСКА не позволи неверна стъпка след ранния съботен триумф на Лудогорец над Хебър (3:1) и победи с минималното 1:0 Спартак Варна на „ Българска войска “ в финален мач за деня от 24-ия кръг от родната efbet Лига.

Единственият гол в столицата падна в 14-ата минута, когато „ алените “ сътвориха стойностно нахлуване, което беше приключено елегантно от Маурисио Гарсес и по този начин той на процедура добави още една победа в актива на ЦСКА в битката на тима за купата на България.

Успехът пък още веднъж направи задатъка на „ алените “ по отношение на настоящия първенец 4 точки, като ЦСКА е на върха с 60 пункта, до момента в който „ орлите “ са втори с 56. Спартак Варна остава финален с 12 точки, а 15-ият Хебър е на четири точки разстояние.

Следващият мач след паузата за национални тимове на ЦСКА е чак на 9-и април, когато отборът ще гостува на Славия. За Спартак Варна пък следва домакинство на Берое край морето.

Не бяха минали и две минути от мача, а ЦСКА към този момент имаше късмет да открие резултата. Дюкенс Назон беше изведен в наказателното поле и финтира защитник на Спартак. Пламен Димов блокира удара на нападателя, а топката се върна към Маурисио Гарсес,  който стреля технично, само че Фигейредо направи ужасно избавяне.

В петата минута Християн Петров получи топката вляво и бранителят не се посвени да стреля от междинна отдалеченост, само че топката профуча край десния непряк дирек на вратата, защитавана от Кристиан Фигейредо. Домакините разиграха чудесно отляво, а Брадли Де Нойер центрира към Лазар Туфегджич. Сърбинът не игра с топката и я пропусна, а тя отиде в Маурисио Гарсес, който с акуратен удар даде задатък на " алените " - 1:0.

След попадението темпото на " Армията " леко поспадна, като до 28-ата минута положения пред двете порти нямаше. В 33-ата Спартак Варна направи много стойностна офанзива, а Иван Йорданов изведе чудесно Жоао Марио самичък против Густаво Бусато. Бразилският пазач съкрати дистанцията до топката и блокира с тяло удара на Марио.

При ответното нахлуване Туфегджич запази топката в свое притежание в наказателното на варненци и подаде за Назон. Той шутира мощно, само че Бен Карамоко с крайник спря топката и тя излезе в тъч. Минута преди края на първото полувреме Хайнц подаде на Назон след превъзходен рейд от норвежеца, а нападателят на ЦСКА опита с пета да преодолее Фигейредо. Ударът му бе блокиран, последава нов с левия крайник, само че Виктор Митев с глава току пред голлинията мазета в корнер.

Домакините извършиха корнер, а над всички беше Юрген Матей, който стреля с глава, само че топката се отби в единия от двата странични стълба на " соколите ".

Три след подновяването ЦСКА си взе топката посредством Туфегджич след въздушно единоборство, а тя отиде у Назон. Хаитянинът пусна вдясно за Тобиас Хайнц, който шутира по земя по диагонала и преодоля Фигейредо, само че не откри очертанията на вратата му. В 51-ата пък Хайнц " върна жеста " към Назон и го изведе вдясно. Той финтира Луан, с цел да си освободи да стреля с левия крайник, само че стражът на варненци излезе и с една ръка мазета топката преди Назон да шутира.

В 53-ата Станислав Шопов подаде към Дюкенс Назон, който овладя на дъгата и насочи доста мощен удар към вратата на гостите, само че топката отиде в бранш " Г " на " Българска войска ".

В 57-ата минута пък срещата беше прекъсната за малко, откакто почитателите на ЦСКА възпламениха десетки факли и димки, което попречи на видимостта.

В 71-ата Гостите от Варна стигнаха до изключителна опция за гол, която беше предотвратена от Густаво Бусато. Топката беше разиграна отдясно по нападението на Спартак и подадена към Родни Антуи, който беше самичък против бразилеца. Последва удар, само че някак Бусато с инстикт спря пътя към вратата му. При ответното нахлуване Гарсес центрира отдясно, а Фигейредо не съумя да улови, след което топката се отби в напречната му греда.

Десетина минути преди края пък Дюкенс Назон нахлу в наказателното поле на Спартак след отличен пас на Де Нойер. Той влезе във вътрешността и шутира по диагонала, а топката мина на сантиметри край левия непряк дирек на Фигейредо. Там беше и Гарсес, на който също не му доближи малко да засече.

В 84-ата Евандро пусна добър пас за Баланюк пред Бусато, само че Махмутович притича и го блокира. Това беше и последният по-интересен миг от този двубой в центъра на София.

FT /

1:0 Гарсес (14)

Рефер: Кристиан Колев (Пловдив)

Стадион: " Българска войска " (София)

ЦСКА:  1 Густаво Бусато - 21 Амос Юга 2 Юрген Матей - КАПИТАН 6 Християн Петров 5 Брадли Де Нойер 10 Маурисио Гарсес  8 Станислав Шопов 7 Джонатан Линдсет 14 Тобиас Хайнц 11 Лазар Туфегджич 9 Дюкенс Назон

Треньор: Саша Илич

Спартак Варна:  31 Кристиано Фигуеиредо - 11 Виктор Митев 3 Бен Карамоко 25 Пламен Димов - КАПИТАН 66 Александър  Цветков 6 Луан Лейте 82 Иван Йорданов 22 Роберто Хименез 7 Лерой Микелс 23 Жоао  Фернандес 47 Родни Антуи

Треньор: Димитър Димитров
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР