Шампионът от Мадрид Андрей Рубльов (Русия) се класира за третия

...
Шампионът от Мадрид Андрей Рубльов (Русия) се класира за третия
Коментари Харесай

Победи за Рубльов и Руне в Рим

Шампионът от Мадрид Андрей Рубльов (Русия) се класира за третия кръг на шампионата Мастърс в италианската столица Рим, откакто победи с 5:7, 6:4, 7:5 Маркос Хирон (САЩ).

А след триумфа в Испания, очевидно ще бъдат незабравими няколко седмици за Андрей Рубльов. 26-годишният руснак завоюва втората си купа от Мастърс 1000 в Мадрид, на прага на физическите си сили. На сутринта след повдигането на трофея той отиде в болничното заведение, където остана два дни и половина и беше диагностициран с перитонзиларен цирей.

Но в този момент много по-добре кондиционно, 16-кратният победител в Тура съумя да направи поврат, до момента в който Хирон сервираше за продобиване на мача в третия сет.

" Бях доста сърдит на себе си, че хвърлих доста страсти през днешния ден. И си мислех, че „ всичко свърши и си заслужавам загубата, стартира Рубльов. Но в един миг си споделих, че съм изпуснал толкоз шансове поради прочувствени решения на корта. И по някакъв метод съумях да настроя играта си, тъкмо когато съперникът ми сервираше за мача. Успях да обърна развоя, тъй че бях същински късметлия в края на деня, изясни Рубльов.

49-ият в ранглистата на АТР Хирон изоставаше с 0:2 в третия сет, само че незабавно по-късно върна един пробив, а с втория в сета поведе с 5:4. И вместо да завоюва мача, той разреши да му бъде върнат пробива на нула. В 12-ия гейм на частта руснакът имаше три точки за продобиване на мача, като взе последната.

Следващият противник на първенеца от Мадрид ще бъде французинът Александър Мюлер, който в профил сънародника си Артюр Филс, номер 31, със 7:5, 6:3.

В последния мач за деня 10-ият в схемата Холгер Руне (Дания) спря в два сета локалния любим Лука Нарди – 6:4, 6:4. Нарди, който се харесва на публиката поради безкрайната сила, която струи от него, не съумя обаче да пробие отбраната на датчанина. Руне избави шест точки за пробив в мача и се наложи за час и 42 минути.

Негов идващ конкурент ще бъде номер 17 в подреждането Себастиан Баес (Аржентина), който малко по-рано в профил Душан Лайович (Сърбия) със 7:6 (3), 7:6 (6).. БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР