ЦСКА надви Лудогорец с 1:0 в дербито на Първа лига

...
ЦСКА надви Лудогорец с 1:0 в дербито на Първа лига
Коментари Харесай

ЦСКА върна интригата в първенството след важен успех над "Лудогорец"

ЦСКА надделя " Лудогорец " с 1:0 в дербито на Първа лига и върна интригата в борбата за купата. Червените стигнаха до значимия триумф на стадион " Българска войска " с гол на капитана си Юрген Матей, който беше прецизен в 77-ата минута.

С успеха ЦСКА редуцира задатъка на първенците на единствено две точки преди пролетния дял в шампионата.

" Лудогорец " изигра един от най-слабите си мачове в последната година точно на " Българска войска ". Воденият от Станислав Генчев тим не съумя да сътвори нищо рисково в офанзива и претърпя второ следващо проваляне по-късно от " Пирин " преди няколко дни. Загубата е общо трета за първенците в последните им пет мача.

" Лудогорец " не съумя да насочи и нито един прецизен удар, по сходство на загубата от " ЦСКА 1948 " на 21 ноември.

Тимът на Стойчо Младенов стартира по-активно, като още преди да са изтекли и две минути Яник Вилдсхут насочи рисков удар, само че той беше избавен. Постепенно ЦСКА се настани трайно в полето на гостите и контролираше топката, а първенците чакаха своите шансове на контраофанзива.

Най-добрият късмет за ЦСКА се откри след пробив на Георги Йомов и центриране, което откри Вилдсхут. Ударът на нидерландеца обаче се отби от левия непряк дирек.

" Лудогорец " имаше единствено епизодични прояви в офанзива, като централният нападател Ихиньо Марин остана изолиран. Кирил Десподов също играеше доста рядко с топката. Съдията Валентин Железов също имаше много работа, поради по-агресивната игра на двата отбора, което докара и до четири жълти картона.

Десет минути преди края на първата част вратарят на " Лудогорец " Серджио Падт трябваше да се намесва след удар от дребен ъгъл на Йомов.

 ЦСКА върна интригата в шампионата след значим триумф над
© LAP.BG

След подновяването на играта ма " Българска войска " имаше пиротехническо шоу и заря, което докара до прекъсване за няколко минути. Ситуацията през втората част не се различаваше доста от първата, като ЦСКА атакуваше повече, а " Лудогорец " по този начин и не намираше верните решения.

Единствено при отдалечен шут на Алекс Сантана в 65-ата минута първенците сътвориха нещо по-опасно, въпреки и бразилецът да не уцели вратата.

В 77-ата минута ЦСКА съумя да открие резултата, когато се разписа капитанът Юрген Матей. Той засече центриране от свободен удар на Томас Лам и се разписа с глава - 1:0.

Към края на дуела дейностите на терена се изнервиха още, а ЦСКА остана с човек по-малко. Това се случи поради втори жълт картон на Карло Мухар. Дори и с човек повече " Лудогорец " по този начин и не откри път към вратата на алените.

В заключителните минути даже нямаше толквоа футбол, поради изнервени дейности, провокации от двете страни, в това число и меле сред двата тима.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР