ЦСКА и Лудогорец продължават участието си в европейските турнири, като

...
ЦСКА и Лудогорец продължават участието си в европейските турнири, като
Коментари Харесай

ЦСКА и "Лудогорец" преследват задължителни победи в домакинствата си в Европа

ЦСКА и " Лудогорец " не престават присъединяване си в европейските шампионати, като довечера излизат за вторите си мачове от груповата фаза. От 19.45 часа на Националния стадион " Васил Левски " алените одобряват норвежкия " Бодьо " в Лигата на конференциите.

От 22.00 часа в Разград " Лудогорец " е хазаин на сръбския първенец " Цървена звезда " в Лига Европа.

И двата български отбора не съумяха да завоюват в първия кръг. С доста проблеми и откакто беше надигран от " Мидтиланд " " Лудогорец " съумя да си, до момента в който ЦСКА от " Рома " на " Олимпико ".

Предстоящите срещи на българските тимове са от извънредно значение в желанието им да преодолеят груповата фаза на двата шампионата.

За ЦСКА срещата с " Бодьо " идва дни след триумфа в дербито с " Левски ". Според треньора това ще помогне за самочувствието на алените. " Имат доста положителни футболисти, физически здрави и ръстови, само че и технични, което ще даде опция и ние да покажем мощните качества, които притежаваме ", добави треньорът за идния противник.

ЦСКА няма да може да разчита на Яник Вилдсхут, който получи червен картон против " Рома ", както и на контузените Мено Кох, Тибо Вион и Бисмарк Чарлс.



" Лудогорец " също ще преследва наложителна победа против водача в групата си. " Цървена звезда " завоюва на старта против " Брага " в Белград. В Разград обаче сръбският първенец ще бъде без четирима съществени играчи - капитана и някогашен вратар на " Лудогорец " Милан Борян, бранителя Александър Драгович, Александър Катай и Милош Дегенек.

Те не отпътуваха за България, защото са инфектирани с ковид.

В " Лудогорец " също имат проблеми, като с трайни травми са Каули Оливейра и Вандерсон, а Кирил Десподов, който вкара на " Мидтиланд ", е под въпрос. Добрата вест за българския първенец е, че треньорът ще води срещата, откакто прекара ковид.

 Звездата на първенците Кирил Десподов е под въпрос и ще премине фитнес тест.
© Reuters

Звездата на първенците Кирил Десподов е под въпрос и ще премине фитнес тест.

В негово неявяване съставът сподели съмнения,, а в другите си мачове не беше на висота. " Искам да видя друг " Лудогорец " от мачовете, които изиграхме през последните две седмици. Това, което считам, че на следващия ден (б.а. днес) ще се случи, е да има реакция от всички момчета. Ще видите тим, който ще се бие и ще остави 100% от себе си ", сподели литовецът преди дуела.

" Лудогорец " и " Звезда " към този момент са се срещали в Европа, като през сезон 2016-17 в квалификациите на Шампионската лига два пъти приключиха 2:2, а българският отбор продължи след продължения. В историята си " Лудогоерц " в никакъв случай не е губил от сръбски тим, като има три победи и три равенства.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР