ЦСКА го направи отново - победи Базел! Червените надиграха тактически

...
ЦСКА го направи отново - победи Базел! Червените надиграха тактически
Коментари Харесай

Да си горд от ЦСКА и да те е срам от... армейци

ЦСКА го направи още веднъж - победи Базел! " Червените " надиграха тактически огромно име в европейския футбол и този триумф с 1:0 дава вяра, че ЦСКА за трети следващ сезон ще откри място в групите на евротурнирите. ЦСКА не докосна небето, а продължава да гледа от него, седнал на златния си престол. Няма по-успешен български тим в Европа, няма да има. Със славното си минало, с 3 полуфинала, главорез на европейски първенци. С отличното си настояще. ЦСКА отново е марка на интернационалната сцена и точно това е огромното достижение на управлението на клуба. Точно то върна ЦСКА на картата, откакто преди този момент 31-кратният първенец беше на дъното и 3 години подред отпадаше още от първия си противник - Стяуа, Мура и Зимбру.

" Доброжелателите " чакаха ЦСКА да се провали и да загуби. И то пред малко почитатели. И двете пожелания не се случиха. ЦСКА изигра мощен мач и стигна до успеха, която можеше да е още по-изразителна, в случай че не беше хърватският рефер Дуйе Струкан, който не отсъди чиста дузпа за " алените " при резултат 1:0, за явна игра с ръка в наказателното поле на футболист на Базел. Дори хората от Швейцария в Сектор " А " признаха това. Не се сбъдна и прогнозата за малко аудитория. Повече от 15 000 изпълниха Сектор " А " и Сектор " В ", с цел да преживеят със сърцата си следващата незабравима европейска вечер. Чувството не може да се опише, то се усеща. Всеки един от тях сигурно е бил горделив от ЦСКА. Но всеки един от тях е усещал и позор. Заради случилото се в Сектор " Г "...
 Снимка 584654
Източник:

В края на първото полувреме доста почитатели от Сектор " В " непринудено започнаха да пълнят Северната естрада. Бързо се образува агитка и започнаха песните в поддръжка на тима. Сигурен съм, че в случай че това беше траяло до края на мача, ЦСКА щеше да завоюва с повече голове. За да пристигна огромният потрес, срам, позор... " Армейци " да бият " армейци "! Гледали сме такива подиуми в други агитки, видяхме го и в " алената ". Не е обикновено да налагаш хора, с които имате обща обич и цел. Стига в действителност да е по този начин. Писал съм го, отново ще го напиша - като проведените почитатели са решили да бойкотират, да го вършат, само че на Трибуната. Ако пък са решили твърдо да не посещават мачове, да не го вършат и влизайки случайно, с цел да бият други. Сектор " Г " не е на никого. Тъжно и тъпо е да те бият, тъй като... пееш за ЦСКА. Болшинството от публиката на ЦСКА не бойкотира, тъй като вижда развиването на клуба. Феновете ще се завръщат всеобщо от ден на ден и повече. След грозните подиуми от нощес, хората са твърдо решени на идващия домашен мач неорганизирани почитатели да изпълнят Сектор " Г ". Трудно ще малтретират цялостен бранш. Това беше лъжицата катран, която вгорчи незабравимата европейска вечер на ЦСКА. Това не би трябвало в никакъв случай повече да се повтаря, тъй като е неприемливо, немислимо и доста долно.
 Снимка 584649
Източник:

В същото време митове на клуба, от същинските, се радваха като дребни деца на успеха. Там бяха Димитър Пенев, Димитър Якимов, Петър Жеков и Джони Велинов. Един до различен, обединени от любовта си към ЦСКА. Те не се продават, те обичат. Там беше и някогашният футболист, и треньор на тима - Милен Радуканов. Той донесе на " алените " Купата на България и Суперкупата като ментор. Там бяха още някогашни футболисти, като Борис Галчев, и доста други. Семейството на ЦСКА е голямо. Феновете пък се сетиха и за един господин, който очевидно получи амнезия и бързо не помни кой е ЦСКА. Същият получи и доста жълти стотинки върху звездата си на Алеята на славата на стадион " Българска войска ". Дано е гледал мача по малкия екран и леко си е спомнил кой и какво е ЦСКА.

" Мирно пред евробоеца! Футболната горделивост на България ЦСКА още веднъж повали Базел! " - такова беше заглавието на ТОПСПОРТ на репортажа от огромния мач. Да, евробоецът е един. Европа го обича. Именно там е истината. ЦСКА направи първата крачка към ново присъединяване в групова фаза със мощен мач и победа. По-важното е, че получи за следващ път мощната и чиста обич от своята велика аудитория. С дребни изключения. Но да не се връщаме отново на позора в Сектор " Г ". Днес денят е прекрасен за всички, обичащи ЦСКА. Които до реванша ще живеят с вярата и вярата за краен триумф против Базел. Каквото и да стане, едно правете - вярвайте в този ЦСКА. Никога не предавайте детската си обич. Тя е алена, а звездата й ще грее постоянно...
 Какво провокира пердах в Сектор
Какво провокира пердах в Сектор " Г "? Стигнаха ли някои хора дъното в името на митинга си?

Бити ли са деца?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР