ЦРУ заяви в четвъртък, че ще създаде работна група от

...
ЦРУ заяви в четвъртък, че ще създаде работна група от
Коментари Харесай

ЦРУ създава група за борба с Китай в ера на стратегическа конкуренция на велики сили

Централно разузнавателно управление на САЩ съобщи в четвъртък, че ще сътвори работна група от най-високо равнище за Китай като част от необятни старания на държавното управление на Съединени американски щати , ориентирани към противопоставяне на въздействието на Пекин , оповестява АП.

Групата ще се трансформира в един от центровете за задачи, ръководени от Централно разузнавателно управление на САЩ , със седмични срещи на равнище шеф, предопределени да ръководят тактиката на организацията към Китай.

Централно разузнавателно управление на САЩ също разгласи, че ще усили напъните за набиране на говорещи китайски и ще сътвори различен център, фокусиран върху нововъзникващите технологии и световните проблеми като изменението на климата и световното здраве.

Администрацията на президента Джо Байдън се базира на това, което счита за китайска експанзия по редица въпроси на сигурността и стопанската система, като в същото време търси общ език по въпроси като изменението на климата и нуклеарното въоръжаване на Северна Корея.

Висши административни чиновници неведнъж алармираха за пренасочване на запаси към конкуренция на " великите сили " с Китай , като в същото време запазваха фокуса си върху битката с тероризма.
 Войната против тероризма не е работа на Централно разузнавателно управление на САЩ - а да пази стратегическите ползи на Съединени американски щати
Войната против тероризма не е работа на Централно разузнавателно управление на САЩ - а да пази стратегическите ползи на Съединени американски щати

Липсват шпионите от остарялата школа, фокусът би трябвало да са Китай, Русия, Иран, други съперници и смяна в целите

Китай е изключително мъчно предизвикателство за разследващата общественост на Съединени американски щати , като се има поради изолираността на нейното управление и на Комунистическата партия, огромните военни служби и служби за сигурност и развиването на модерни технологии, които могат да се опълчват на шпионажа.

В изказване в четвъртък шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс назова китайското държавно управление " най -важната геополитическа опасност, пред която сме изправени през 21-ви век ".

" През цялата ни история Централно разузнавателно управление на САЩ се задействаше, с цел да отговори на всички провокации , които ни изправят ", сподели Бърнс.

" И в този момент изправени пред най -трудния геополитически тест в нова епоха на съревнование сред велики сили, Централно разузнавателно управление на САЩ ще бъде в челните редици на тези старания ".

Като част от реорганизацията на организацията, Централно разузнавателно управление на САЩ ще сътвори центрове за Иран и Северна Корея в съществуващи групи, обхващащи съответния район на всяка страна. И двата характерни за всяка страна центъра са основани по време на администрацията на президента Доналд Тръмп.
 Засилва се конкуренцията във въоръжаването в Азия
Засилва се конкуренцията във въоръжаването в Азия

Набляга се на ракети - нуклеарни, крилати, хиперзвукови, противокорабни, балистични, както и на подводници, и на самолети

Централно разузнавателно управление на САЩ също ще се опита да преодолее закъсненията при набирането на личен състав посредством постоянно обременяващия развой на довеждане докрай на инспекции и инспекции за сигурност, за да понижи времето за обработка до приблизително шест месеца.

И за първи път ще назначи основен софтуерен шеф като част от по-широки старания за внедряване на усъвършенствани изчислителни способи.

Вашингтон обществено упрекна Пекин, че не си сътрудничи с напъните да разбере произхода на COVID-19 и подкрепя хакерските атаки, ориентирани към сериозната инфраструктура на Съединени американски щати.

Китай в отговор упрекна Съединени американски щати, че употребява Пекин като жертвено агне и уточни предходни провали на американското разузнаване, както и за краха на подкрепяното от Съединени американски щати държавно управление в Афганистан.

Двете страни са и двете най-големи стопански системи в света и огромни военни и политически сили . Отношенията в допълнение се обтегнаха от, който от дълго време има поддръжка от Съединени американски щати и който Пекин счита за част от своята територия.

Американски представител съобщи в сряда, че се чака Байдън и китайският президент Си Дзинпин да проведат виртуална среща до края на тази година.
 Байдън и Си Дзинпин организират виртуална среща до края на годината
Байдън и Си Дзинпин организират виртуална среща до края на годината

Първата им публична среща на върха

Преминаването на Съединени американски щати към конкуренция на " великите сили " се случва след изтеглянето на американската войска от Афганистан. Оттеглянето докара до загуба на основни разследващи запаси в Афганистан.

Служители на разузнаването са решили, че Ал Кайда остава тясно обвързвана с талибаните и може да възвърне способността си да нанесе удари по Съединени американски щати единствено от една до две години.

Сенаторът Марк Уорнър, ръководител на Комитета за разузнаване на Сената, съобщи в изказване, че чака с неспокойствие да работи с Централно разузнавателно управление на САЩ " с цел да подсигурява, че организационните промени дават отговор на провокациите, пред които сме изправени ".

" Обстановката със стратегическата опасност се трансформира и разследващата общественост би трябвало да се приспособява , с цел да отговори на тази нова среда ", сподели Уорнър.

Сенаторът Марко Рубио приветства оповестяването на новата китайска група. " Заплахата от Китайската комунистическа партия е действителна и възходяща ", се споделя в изказване на Рубио. " Всяка част от нашето държавно управление би трябвало да отразява тази огромна конкуренция на сили в посланието, структурата и дейностите. "
 Организация на обединените нации: Рискът от нуклеарно заличаване доближи недопустимо равнище
Организация на обединените нации: Рискът от нуклеарно заличаване доближи недопустимо равнище

Изуми Накамицу предизвестява за възходящата неприязън сред нуклеарните сили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР